Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Σεμινάριο τροφίμων απο τον ΕΦΕΤ



Σεμινάριο τροφίμων απο τον ΕΦΕΤΟ ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως συντονιστής του έργου KnowInTarget, διοργάνωσε σεμινάριο με θέμα : «Άρθρο 2 του Καν. 1881/2006: Συντελεστές συγκέντρωσης ή αραίωσης για τον προσδιορισμό ανώτατων επιπέδων επιμολυντών σε μεταποιημένα τρόφιμα». 
Σύμφωνα με το Άρθρο 2 του Καν. 1881/2006 οι εν λόγω συντελεστές παρέχονται από τον υπεύθυνο της επιχείρησης τροφίμων. Οι δε αρμόδιες αρχές κρίνουν τους συντελεστές αυτούς, βάσει των παρεχομένων από τις επιχειρήσεις μελετών, ενώ στις περιπτώσεις έλλειψης σχετικών μελετών καθορίζουν οι ίδιες τους συντελεστές, με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες και με στόχο τη μέγιστη προστασία της υγείας του καταναλωτή.
Το σεμινάριο αποσκοπούσε στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ αρμοδίων αρχών και βιομηχανίας με βάση τη μέχρι σήμερα εμπειρία, με σκοπό να επικαιροποιηθεί το πλαίσιο εφαρμογής της ανωτέρω νομοθεσίας και να επικοινωνηθεί στους ενδιαφερόμενους. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ειδικευμένοι ομιλητές από τις αρμόδιες εθνικές αρχές καθώς και από την ελληνική βιομηχανία τροφίμων κάλυψαν την εν λόγω θεματολογία. Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΕΦΕΤ, του ΓΧΚ, του ΥΠΑΑΤ, του ΣΕΒΤ καθώς και της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων.
 
Μετά το πέρας της στρογγυλής τράπεζας ακολούθησε συζήτηση, με τους παρευρισκομένους να απευθύνουν ερωτήσεις στους ομιλητές, ενώ οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας χαιρέτησαν την πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ να ασχοληθεί με το θέμα. 
Τόσο οι αρμόδιες αρχές όσο και η βιομηχανία προσβλέπουν στη μεταξύ τους συνεργασία για την ανάπτυξη και υποβολή έγκυρων μελετών στο πλαίσιο της εν λόγω νομοθεσίας.

 

πηγή: http://patrasevents.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου