Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Η θετική επίδραση των χώρων πρασίνου στον ψυχισμό συγκρίνεται με το γάμο και την εργασία

 

xoroi-prasinou-psyxiki-ygeia-99119
 
 
Οι χώροι πρασίνου έχουν πολύ θετικό αντίκτυπο στην ψυχική ισορροπία όσων έχουν την τύχη να κατοικούν κοντά, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου του Έξετερ της Βρετανίας.
Οι επιστήμονες συνέλεξαν και ανέλυσαν δεδομένα από 5000 νοικοκυριά στη Βρετανία (περίπου 12000 άτομα) μεταξύ 1991-2008 για να ανακαλύψουν ότι οι κάτοικοι αστικών περιοχών είναι πιο χαρούμενοι όταν ζουν κοντά σε χώρους πρασίνου σε σύγκριση με εκείνους που κατοικούν μες το “τσιμέντο”.
Το ψυχικό άγχος είναι χαμηλότερο, ενώ η ικανοποίηση και η ευζωία βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα και μάλιστα συγκρίνονται με τις θετικές επιδράσεις από τη δημιουργία οικογένειας και τη σταθερή εργασία, σύμφωνα με την έρευνα.
 
Αναλυτικότερα, η ζωή δίπλα σε χώρους πρασίνου αποφέρει θετικές συνέπειες για τον ψυχισμό που ισοδυναμούν με το ένα τρίτο της οικογενειακής ζωής και με το ένα δέκατο της απασχόλησης (σε σύγκριση με την κατάσταση ανεργίας).
Το θετικότερο με τους χώρους πρασίνου είναι ότι από τη δημιουργία τους ωφελούνται χιλιάδες άνθρωποι ταυτόχρονα και όχι μεμονωμένα άτομα, όπως συμβαίνει με το γάμο και την εργασία.

Υπενθυμίζεται ότι διαφορετική έρευνα συνδέει τους χώρους πρασίνου με τη μειωμένη εγκληματικότητα.
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου