Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Διάκριση για το κίτρινο αλεύρι και το ασπρομύτικο φασολάκι Λήμνου στα Taste Olymp Awards 2018

 
Διάκριση για το κίτρινο αλεύρι και το ασπρομύτικο φασολάκι Λήμνου στα Taste Olymp Awards 2018
 
Μια νέα σημαντική διάκριση ήρθε για τα τοπικά προϊόντα της Λήμνου, αυτή τη φορά για το κίτρινο αλεύρι από την τοπική ποικιλία «Λήμνος» και το ασπρομύτικο φασολάκι Λήμνου της επιχείρησης «ΣΑΛΑΜΟΥΣΑΣ», τα οποία απέσπασαν χρυσό και αργυρό μετάλλιο γεύσης αντίστοιχα στα Taste Olymp Awards 2018.
 
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, που έλαβε χώρα από τις 25 έως και τις 27 Μαΐου στην Αθήνα, τα προϊόντα δοκιμάστηκαν κατά την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο.

Κάθε κριτής πραγματοποίησε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμασε και κατέγραψε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσωπεύει τη γενική αίσθηση απόλαυσης (που βαρύνει περισσότερο τον τελικό βαθμό) καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχε μεγάλος αριθμός μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων (Chefs’ Club) όπως ο Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο Αθανάσιος Σκούρας, η Μυρσίνη Λαμπράκη και άλλοι.


Σε σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης αναφέρεται: «Το γεγονός ότι τα δύο αυτά προϊόντα απέσπασαν το πρώτο και το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού, μας δίνει όρεξη προκειμένου να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στην Λημνία Γη αναδεικνύοντας τις τοπικές ποικιλίες οσπρίων και σιτηρών, στηρίζοντας παράλληλα τους ντόπιους γεωργούς και την παραγωγή τους. Παράλληλα, εξακολουθούμε να τονώνουμε το brand name του νησιού μας, αφού τα προϊόντα μας παίρνουν πλέον θέση στα ράφια σημαντικών delicatessens και παντοπωλείων στην ηπειρωτική Ελλάδα».


πηγή: https://www.limnosfm100.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου