Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Οι πρώτες φωλιές του έτους και στην Κορώνη!

 
Οι πρώτες φωλιές του έτους και στην Κορώνη!
 
Στις 8 Ιουνίου εντοπίστηκαν και οι πρώτες φωλιές της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, στις παραλίες Ζάγκα και Μεμί της Κορώνης με μεγάλη χαρά και προσμονή από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ στη πρωινή τους παρατήρηση. Στη συνέχεια, τις προστάτεψαν με ειδικά πλέγματα για την αποφυγή κινδύνων (έπιπλα θαλάσσης ή θήρευση). Θυμίζουμε ότι κάθε καλοκαίρι ισχύουν ειδικά μέτρα προστασίας της αναπαραγωγής των χελωνών στις παραλίες ωοτοκίας.
 
Οι παραλίες της Κορώνης, όπου η αναπαραγωγική δραστηριότητα ξεκινά αρχές Ιουνίου και ολοκληρώνεται μέσα Σεπτέμβρη, φιλοξενούν περίπου 50 φωλιές καρέτα το χρόνο και σύμφωνα με την καταγραφή του ΑΡΧΕΛΩΝ, είναι από τις πρώτες παραλίες ωοτοκίας στην Ελλάδα, που δεν αυξήθηκε ο αριθμός των επίπλων θαλάσσης το 2017. Μπράβο λοιπόν στην Κορώνη!
 
Καθημερινά, στο λιμάνι της Κορώνης μπορείτε να επισκεφθείτε τον Ενημερωτικό Σταθμό του ΑΡΧΕΛΩΝ και να ενημερωθείτε από τους εθελοντές μας!

Πληροφορίες: Πολύμνια Νεστορίδου, Υπεύθυνη Πρoγράμματος Νότιας Πελοποννήσου – τηλ.: 6951009785.πηγή: http://www.archelon.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου