Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

Eνημέρωση για το Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων στο δήμο Λαγκαδά

 
Eνημέρωση για το Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων στο δήμο ΛαγκαδάΤην Πέμπτη 30-05-2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και ΥΔΟΜ και προέδρου της 5μελούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λαγκαδά Θεόδωρου Τζιαμπάζη, των μελών της Επιτροπής, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά, εκπρόσωπου του Δασαρχείου Λαγκαδά και του Πρόεδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαγκαδά.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για το Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λαγκαδά. Κύριο μέλημα του δήμου και της Επιτροπής είναι η ενίσχυση των προσπαθειών για την ενημέρωση των δημοτών για την καταπολέμηση των συνεχών εγκαταλείψεων, των κακοποιήσεων, των παράνομων αγοραπωλησιών ζώων και την ρίψη δηλητηριωδών ουσιών, καθώς και η έναρξη ενός ομαλού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ όλων των φορέων.

Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν η ενημέρωση των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς για την σπουδαιότητα τοποθέτησης της ηλεκτρονικής σήμανσης των κατοικίδιων ζώων καθώς και προσκόμισης στο δήμο μας του αντιγράφου του Πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης για την εγγραφή του στη Βάση Δεδομένων του δήμου καθώς και τα πρόστιμα που επιφέρει η μη ύπαρξη ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ζώου.

Συζητήθηκε επίσης ότι η σήμανση των ζώων συντροφιάς βοήθησε στη μείωση των εγκαταλείψεων σε άλλους δήμους και πως είναι το ορθότερο πρώτο βήμα ως προς τον περιορισμό των αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας. Επίσης, η ηλεκτρονική σήμανση του ζώου βοηθά σε περίπτωση που αυτό χαθεί, κλαπεί ή ξεφύγει του ιδιοκτήτη του να επιστραφεί σε αυτόν.

Γι' αυτούς τους λόγους καλούμε εκ νέου τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να προβούν στην ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των ζώων τους καθώς και στην προσκόμιση στο δήμο μας του αντιγράφου του Πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης έτσι ώστε να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια μας για τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων - ελεύθερων ζώων συντροφιάς.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου