Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας για το συμπύρινο ροδάκινο


 Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας  για το συμπήρινο ροδάκινοΞεκινάει τις επόμενες ημέρες η συγκομιδή του συμπύρινου ροδακίνου και θεωρούμε απαραίτητο να ενημερώσουμε και μείς την Ε.Κ.Ε. για την αναγκαιότητα της ανάλογης «τιμής» στην κατάλληλη ποιότητα.

Ευχαριστούμε την
Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (
Ε.Κ.Ε.) και τον κύριο Αποστόλου που αναγνωρίζει ευθαρσώς ότι η κατάκτηση της παγκόσμιας αγοράς στην κομπόστα αλλά και στο χυμό και το κατεψυγμένο προϊόν οφείλεται σε δύο βασικές προϋποθέσεις (όπως αναφέρεται και στην προχθεσινή ανακοίνωση της)

Την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης και συνεπώς τελικού προιόντος
Το ανταγωνιστικό κόστος.

Να σημειώσουμε λοιπόν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή κάποιοι μόχθησαν και ξοδεύτηκαν για την πρώτη ύλη και είναι οι μόνοι που έχουν υποστεί τις συνέπειες του ανταγωνιστικού κόστους.

Κι αυτοί είναι οι παραγωγοί.

Αν λάβουμε λοιπόν υπ' όψιν μας ότι κανείς δεν υποστήριξε την πάγια απαίτηση μας για καλύτερες τιμές παραγωγού – τέτοιες που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής- παρά μόνον ο αγροτικός μας Σύλλογος.

Αν προσμετρήσει κανείς τις τεράστιες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που έχουμε δεχτεί τα τελευταία χρόνια τον ΕΦΚΑ, τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια τέλη επιτηδεύματος (για τις οποίες ποτέ δεν είδαμε από την πλευρά σας μια δήλωση έστω συμπαράστασης) τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε έναν ΕΛΓΑ ο οποίος πεισματικά αρνείται κάθε αίτιο ζημίας για το οποίο κάθε φορα παρά τις υποσχέσεις δεν αποζημιωνόμαστε.

Εάν σκεφτούμε ότι η στήριξη της ζημίας που έχουμε υποστεί από το ΕΜΠΑΡΓΚΟ δεν υπήρξε ποτέ τα τρία τελευταία χρόνια.

Τότε πολύ εύκολα κε Αποστόλου φτάνουμε στο συμπέρασμα της υποβαθμισμένης ποιότητας.

Και εάν οι ανακοινώσεις σας δείχνουν ήπιες και σε συναινετικό κλίμα είναι γιατί και σεις και όλοι αντιλαμβάνονται πως το μάρμαρο μέχρι σήμερα το πλήρωναν μόνο οι παραγωγοί και αυτοί παραπαίουν.

Όπως επίσης όλοι αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά ότι το επόμενο μάρμαρο πλέον θα το πληρώσουμε όλοι μας και σαν οικονομία και σαν κοινωνία.

Γιατί στην περιοχή μας όταν καταρρέουν οι αγρότες τότε καταρρέουμε όλοι μαζί.

Για τον Α.Σ.Γ.ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΚΩΝ/ΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                     ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου