Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Ωραία έκπληξη για τους επισκέπτες του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου

 
Ωραία έκπληξη για τους επισκέπτες του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου
 
Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη απελευθέρωση της θαλάσσιας χελώνας που ονομάστηκε «Ερμιόνη» στο Κέντρο Διάσωσης, η ομάδα εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ εντόπισε στην παραλία Καλαμακίου μια φωλιά πολύ κοντά στη θάλασσα. Η μετακίνηση της φωλιάς σε ασφαλέστερη απόσταση από τη θάλασσα έγινε σύμφωνα με συγκεκριμένα πρωτόκολλα, μειώνοντας τον κίνδυνο πλημμυρισμού. Αυτό ήταν ένα σπουδαίο γεγονός για τους επισκέπτες της παραλίας, καθώς τέτοιες περιπτώσεις είναι ασυνήθιστες.
 
Ωραία έκπληξη για τους επισκέπτες του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου
 
Μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησης της φωλιάς, η απελευθέρωση της «Ερμιόνης» πραγματοποιήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί. Η χελώνα μεταφέρθηκε στην παραλία όπου περίπου 300 επισκέπτες είχαν έρθει να της ευχηθούν καλό ταξίδι, και μετά σε βάρκα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, από όπου απελευθερώθηκε στα γαλάζια νερά του Ιονίου.
 
 
Η «Ερμιόνη» βρέθηκε τραυματισμένη στην περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου στις αρχές του 2018 και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Γλυφάδα Αττικής. Ευχαριστούμε την Aegean Airlines και τις επιχειρήσεις Avalon Hotel, Nefis Travel, Atlantica Eleon Grand Resort and Spa and Castelli Hotel που ανέλαβαν το κόστος θεραπείας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου