Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Η χωματερή, που έγινε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Β. Ελλάδας

 
 
Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και έχει ίσως την καλύτερη θέα στο Θερμαϊκό
 
Καλύπτει μία έκταση 120 στρεμμάτων και δημιουργήθηκε πάνω από χιλιάδες τόνους σκουπιδιών… Ο λόγος για το Περιβαλλοντικό Πάρκο Δερβενίου, το οποίο προέκυψε από την ανάπλαση της χωματερής, που λειτουργούσε σε εκείνο το σημείο το διάστημα 1974-1984.
 
Αν το επισκεφθείτε σήμερα, σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να φανταστείτε το «βρώμικο» παρελθόν, αυτού του πραγματικά όμορφου χώρου αναψυχής.

Ελατα, πεύκα, κυπαρίσσια, ιτιές, τούγιες, πικροδάφνες, ακακίες, τριανταφυλλιές, διάφορα είδη θάμνων και εποχικά λουλούδια φυτεύτηκαν και συνετέλεσαν στην ολική μεταμόρφωσή του. Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτά!
 
 
Ο χώρος, που λειτουργεί ως πάρκο αναψυχής και δέχεται επισκέψεις οικογενειών, σχολείων και συλλόγων διαθέτει εγκαταστάσεις αθλοπαιδιών και ανάπαυλας. Διάσπαρτα ξύλινα κιόσκια και παγκάκια, μονοπάτια περιπάτου και δρόμους ορεινής ποδηλασίας, παιδική χαρά, και διάφορα γήπεδα, όπως μπάσκετ, ποδοσφαίρου, τένις και βόλεϊ.
 
Το πάρκο έχει επίσης πάρκινγκ, είναι φυλασσόμενο ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να ενημερωθούν από τους αρμοδίους υπαλλήλους του Συνδέσμου (ΟΤΑ) για την ανακύκλωση, τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις δραστηριότητες τους.

Για τη συνέχεια του άρθρου δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.life-events.gr/i-poli-mou/i-chomateri-pou-egine-ena-apo-ta-megalytera-parka-tis-v-elladas-vinteo-foto/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου