Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Η ευρωπαϊκή γεωργία βλέπει μέσα από τα μάτια των νέων Κινέζων αγροτών

 
 
Επωφελούμενοι από ένα σχέδιο ΕΕ-Κίνας για την ανάπτυξη ικανοτήτων για νέους επαγγελματίες καλλιεργητές και γεωργικούς επαγγελματίες, μια ομάδα 12 νέων αγροτών από την Κίνα ήρθε στην Ευρώπη.
 
Επισκέπτοντας το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Εσθονία από τις 15 έως τις 28 Απριλίου 2018, οι Κινέζοι αγρότες και οι γεωργοί είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την ευρωπαϊκή γεωργία.

Ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017 και στοχεύει στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της γεωργίας και της ανάπτυξης της υπαίθρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας, παρέχοντας στους Ευρωπαίους και στους Κινέζους αγρότες και τους επαγγελματίες του τομέα της γεωργίας την ευκαιρία να αντιληφθούν πώς αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των αντίστοιχων γεωργικούς τομείς.

Το πρόγραμμα ανταλλαγής χρηματοδοτείται μέσω της υπηρεσίας για μέσα εξωτερικής πολιτικής.

Σε ποιο είδος αγροκτήματος εργάζεστε; Ποιο είναι το μέγεθος της φάρμας;

Shusheng Zhu: Το οικογενειακό αγρόκτημα καλύπτει μια έκταση 100 mu (περίπου 6,6 εκτάρια), που χρησιμοποιείται κυρίως για θερμοκήπια για την καλλιέργεια σταφυλιών για την ανάπτυξη της γεωργίας αναψυχής και αξιοθέατα. Εστιάζουμε σε νέες ποικιλίες, νέες τεχνολογίες, νέους αγρότες και υψηλή αποδοτικότητα.

Η επιστημονική καλλιέργεια και η οικολογική ανάπτυξη είναι επίσης σημαντικά για εμάς. Με αυτή την έννοια της καλλιέργειας και της βιομηχανίας που ωφελεί τον λαό, καλλιεργούμε βαθιά και φύτευση για να δημιουργήσουμε τον καλύτερο κήπο συγκομιδής σταφυλιών στη χώρα.

Είναι ένα βιολογικό αγρόκτημα, μεγαλώνω κυρίως λαχανικά. Έχει 18 εκτάρια.

Τι σας εντυπωσίασε περισσότερο κατά την επίσκεψή σας στην Ευρώπη ή / και τη γεωργία στην Ευρώπη;

Shusheng Zhu: Στην Ευρώπη, η ύπαιθρος ακολουθεί τη φύση, συντηρώντας παλαιότερα κτίρια και επιτυγχάνοντας αρμονία μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Αυτό παρέχει αναφορές για τη νέα αγροτική κατασκευή της Κίνας και την αναζωογόνηση και ανάπτυξη της υπαίθρου.

Zilong Zou: Οι περισσότερες από τις εικόνες μου στην Ευρώπη, είτε πρόκειται για παραγωγούς, καταναλωτές είτε για φορείς χάραξης πολιτικής, θέτουν σε μια πιο σημαντική θέση την "καλή μεταχείριση των ζώων, την κλιματική αλλαγή, τη βιολογική γεωργία" και άλλα θέματα.

Θα θέλατε να επισημάνετε οτιδήποτε βλέπετε σε ένα αγρόκτημα σε μια από τις χώρες που επισκέφθηκε (Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο);

Shusheng Zhu: Τα μεγάλα μηχανήματα στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και του Βελγίου, όπως τα χειριστήρια και τα μηχανήματα σποράς, εξοικονομούν εργασία, είναι αποτελεσματικά και γρήγορα, παρέχοντας δείγματα για εγχώρια καλλιέργεια στον αγρό.

Zilong Zou: Νομίζω ότι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να τονίσουμε είναι σε μια βιολογική φάρμα στο Βέλγιο, όχι μόνο οι εγκαταστάσεις παραγωγής είναι πολύ προχωρημένες, η τεχνολογία είναι ώριμη, αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης των αγροτών και των μισθωτών είναι πολύ καλές.

Μάθατε κάτι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στην Ευρώπη που θα πραγματοποιήσετε πίσω στο σπίτι σας στο αγρόκτημα σας στην Κίνα; (Για παράδειγμα: οίνοι ή βιολογική καλλιέργεια);

Shusheng Zhu: Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Ευρώπη, έχω δει κυρίως την ανάπτυξη προς μια σύγχρονη γεωργία και την τάση της ανάπτυξης νέων αγροτικών περιοχών. Λυπάμαι που δεν είχα δει εταιρείες που σχετίζονται με σταφύλια, αλλά συνάντησα δύο φίλους των πωλήσεων κρασιού όταν συναντήσαμε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής με άλλους νέους αγρότες. Θα δούμε πώς μπορούμε ενδεχομένως να συνεργαστούμε.

Zilong Zou: Η μάθηση στην Ευρώπη είναι πολύ ικανοποιητική. Όχι μόνο ενίσχυσε την εμπιστοσύνη μου για να συνεχίσω να ασχολούμαι με τη βιολογική γεωργία, αλλά έμαθα επίσης κάποια τεχνολογία για τη γεωργία και έμαθα για κάποιο εξοπλισμό στο οποίο θα μπορούσα να επενδύσω, εφαρμόζοντάς το στη συνέχεια στην παραγωγή.
Πώς μάθατε για το πρόγραμμα ΕΕ-Κίνας; Ποιο ήταν το κύριο κίνητρό σας να συμμετάσχετε;

Shusheng Zhu: Έχω έναν φίλο στη γεωργία που συμμετείχε σε σχέδια συνεργασίας Σινογερμανίας. Έχει μάθει πολλά. Έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα σχέδια εξωτερικής συνεργασίας της Κίνας σύμφωνα με την πρότασή του και έχει μόλις συναντήσει το σχέδιο Κίνας-Ευρώπης. Συμμετείχα σε αυτό το πρόγραμμα κυρίως για να επισκεφθώ την ευρωπαϊκή αμπελουργική παραγωγή και την παραγωγή οίνου.

Επεξεργασία, μαθησιακή παραγωγή, επιχειρησιακές διαδικασίες, κατανόηση σχετικού εξοπλισμού παραγωγής και τρόποι διεξαγωγής επιχειρηματικής συνεργασίας με τα οινοποιεία στην Ευρώπη και προώθηση της ανταλλαγής μαθησιακών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης.

Zilong Zou: Η τοπική κυβέρνησή μας μου το έδωσε και με ενθάρρυνε να υποβάλω αίτηση. Θα ήθελα κυρίως να ρίξω μια ματιά και να μάθω για τη βιολογική γεωργία στην ΕΕ.

Γιατί επιλέξατε να γίνετε γεωργός στην πρώτη θέση; Γιατί αποφασίσατε να πάτε για οικολογική και ψυχαγωγική γεωργία, επεξεργασία κρασιού και πωλήσεις;

Shusheng Zhu: Και η γυναίκα μου και εγώ γεννήσαμε στις αγροτικές περιοχές και έχουμε μια αίσθηση της γεωργίας.

Αφού σώσαμε ένα συγκεκριμένο ποσό, αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην υπάρχουσα βιομηχανία σταφυλιών στη γενέτειρά μας.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι φύτευσης χρειάστηκαν αναβάθμιση.

Έχουμε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη αποτελεσματικής καλλιέργειας βροχοπτώσεων και πρωτοπορώντας στην επίδειξη, προωθώντας τη μετατροπή και την αναβάθμιση του κλάδου.

Η γεωργία της αναψυχής προσαρμόζεται στην αναπτυξιακή τάση της αστικής γεωργίας και μπορεί να αυξήσει τα κανάλια και τα οικονομικά οφέλη για τις πωλήσεις σταφυλιών.

Η παραγωγή κρασιού αποτελεί κυρίως επέκταση της βιομηχανικής αλυσίδας.

Η χρήση σταφυλιών υψηλής ποιότητας για παραγωγή παρέχει τις βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της βιομηχανικής ολοκλήρωσης.

Μέσω της σταδιακής ανάπτυξης και επεξεργασίας του οίνου, δημιουργείται περισσότερη προστιθέμενη αξία και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

Zilong Zou: Λατρεύω τους ανθρώπους και τη ζωή της χώρας.

Δεύτερον, ελπίζω να διαδραματίσω ηγετικό ρόλο στην ενθάρρυνση περισσότερων νέων να συμμετάσχουν στη βιολογική γεωργία, όπως εγώ.



πηγή: https://www.neapaseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου