Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Φαράγγι της Σαμαριάς. 10 υπέροχες εικόνες από μακρύτερο φαράγγι της Ευρώπης!

 
 
Το φαράγγι της Σαμαριάς αποτελεί ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Κρήτης.

Χιλιάδες επισκέπτες του νησιού προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη διαδρομή ακόμη και αν έρχονται από τα πιο μακρινά μέρη.

Το φαράγγι της Σαμαριάς βρίσκεται στη δυτική Κρήτη, στην οροσειρά Λευκά Ορη.
 


 
Η διαδρομή ξεκινάει από το Ξυλόσκαλο στο οροπέδιο του Ομαλού σε υψόμετρο 1.227 μ. και καταλήγει στο παραθαλάσσιο χωριό Αγία Ρουμέλη στη νότια Κρήτη.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΜΗΚΟΣ 18 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ!

Καλό θα ήταν να αντιμετωπιστεί όχι ως ένας απλός περίπατος, αλλά ως μια πεζοπορία με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Όλοι μπορούν να διασχίσουν το φαράγγι αρκεί να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι διότι η επιβάρυνση των ποδιών γίνεται αντιληπτή συνήθως την επόμενη ημέρα…
 
 
 
 
 
Το φαράγγι της Σαμαριάς θεωρείται ως το πιο περπατημένο μονοπάτι της Ελλάδας, δεύτερο έρχεται το μονοπάτι του Ολύμπου. Η διαδρομή φαίνεται αρκετά ασφαλής, αφού συνήθως υπάρχει ένα συνεχές ανθρώπινο ρεύμα που την ακολουθεί κι έτσι καθοδηγείται ο οποιοσδήποτε αισθανθεί ότι θα μπορούσε να χαθεί.

Γενικότερα, στο φαράγγι θα συναντήσει κάποιος μοναδικά είδη φυτών και ζωών που προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις. Μάλιστα, αναφέρεται ότι στο φαράγγι υπάρχουν 450 είδη φυτών και σύμφωνα με το νόμο δεν επιτρέπεται να αφαιρεθεί οτιδήποτε από το χώρο της Σαμαριάς!
 
 
 
 
Για όσους αποφασίσουν να γευτούν την ομορφιά της συγκεκριμένης πεζοπορίας, καλό θα είναι να γνωρίζουν, ότι υπάρχουν αρκετές στάσεις ενδιάμεσα της διαδρομής που υπάρχουν πηγές, βρύσες και χώροι υγιεινής.

Τα τελευταία 3 χιλιόμετρα συνήθως είναι τα πιο δύσκολα διότι εκεί αρχίζει και γίνεται κατανοητή η κούραση της διαδρομής, όμως η έξοδος ανταμείβει τον κάθε ένα διότι βρίσκεται στην Αγία Ρουμέλη ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό και η πρώτη επιλογή έπειτα από την πεζοπορία είναι μια δροσιστική βουτιά στη θάλασσα!
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου