Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Βόλος. Ανοιχτή επιστολή απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα κατά του RDF στο προσωπικό της ΑΓΕΤ

 
 
Ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών, απευθύνοντας κάλεσμα να δώσουν- όπως λέει, μαζί τον αγώνα για την υγεία όλων.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι δεν επιθυμεί να κλείσει το εργοστάσιο και να χάσουν τη δουλειάς όσοι απασχολούνται σ’ αυτό, αλλά στόχος της είναι αντί για RDF, η ΑΓΕΤ να χρησιμοποιεί φυσικό αέριο.

«Την στιγμή που η μητρική Lafarge-Holcim ανακοινώνει μέσα από το επίσημο site της ότι το 2017 κατέγραψε κέρδη σχεδόν 6 δις ελβετικά φράγκα, ζητά δραστικές περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα των (μόνιμων) εργαζομένων και ταυτόχρονα αξιώνει να ρυπαίνει το περιβάλλον και να καταστρέφει την υγεία όλων μας» και συνεχίζοντας τονίζει: «Εμείς αγωνιζόμαστε για την υγεία μας, για την υγεία των παιδιών μας και για την υγεία όλων των πολιτών. Σας καλούμε να σκεφτείτε κι εσείς την υγεία τη δική σας και, ακόμη περισσότερο των παιδιών σας, των οποίων οι οργανισμοί είναι πιο ευάλωτοι.

Σας καλούμε να δώσουμε μαζί τον αγώνα για να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και για να αντικατασταθεί άμεσα με το φυσικό αέριο. Ταυτόχρονα, όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για νέες θέσεις εργασίας, με καλύτερους μισθούς, με καλύτερες συνθήκες δουλειάς μέσα σε ένα καθαρό περιβάλλον».
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου