Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Η καταγωγή του σκύλου

 
 
Η καταγωγή του σκύλου ήταν θέμα έρευνας και μελέτης για πολλούς αιώνες. Η επιστήμη σήμερα (Παλαιοντολογία, Βιολογία, Ζωολογία) έχει καταλήξει. Ο σκύλος δεν κατάγεται από τον λύκο!!!
 
Τα δύο ζώα είναι συγγενικά και απλά έχουν κοινό πρόγονο. Για δεκάδες χιλιάδες χρόνια ή για εκατό χιλιάδες χρόνια κατά άλλους επιστήμονες, ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους εξέλιξης, πράγμα που πιστοποιείται και από την μοριακή διαφορά του DNA, που είναι σαφώς μεγαλύτερη από αυτήν μεταξύ ανθρώπου και χιμπατζή.

Ο λαϊκισμός λοιπόν, ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον χιμπατζή ή ότι ο σκύλος κατάγεται από τον λύκο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μυθεύματα που χρησιμοποιούν κυρίαρχες ομάδες για να επιβάλλουν ολοκληρωτισμό.
 
 
Ο σκύλος συνεργάστηκε με τον άνθρωπο στο κυνήγι, πριν από χιλιάδες χρόνια π.χ. φωτογραφία Νο 1, σε σπήλαιο της Αλγερίας, που έχει χρονολογηθεί περίπου στο 40.000 π.Χ.
 
Επίσης, στον σκύλο υπήρξαν και διάφορες μορφές εξέλιξης, που δημιούργησαν διάφορες μορφές ζωής, που τώρα έχουν εξαφανιστεί. π.χ. Αρκουδόσκυλο (Beardog, φωτογραφία Νο 2).
 
 
Τα παλαιοντολογικά ευρήματα των διαφόρων μορφών του Αρκουδόσκυλου σήμερα υπάρχουν σε πολλά Μουσεία Φυσικής Ιστορίας στον πλανήτη. Και μάλιστα, έχει αποκατασταθεί η μορφή του.

Περισσότερα στις δύο διευθύνσεις

http://www.cynopedia.com/gr/f1h_vioi_paralili.html  .


πηγή: https://www.neapaseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου