Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Πετούνιες, το φυτό της χαράς και της άνοιξης!

 
Πετούνιες, το φυτό της χαράς και της άνοιξης!
 
Τώρα που ανοίγει ο καιρός, όπου και να κοιτάξουμε, θα δούμε πετούνιες. Σε κάθε μπαλκόνι, αυλή, βεράντα και κήπο, χαρίζουν απλόχερα πλούσια ανθοφορία και εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Οι πετούνιες ταιριάζουν απόλυτα στις κλιματικές συνθήκες της χώρας μας, καθώς απαιτούν μεγάλη ηλιοφάνεια και έχουν μικρές απαιτήσεις σε νερό. Όταν συνυπάρχουν κι άλλα φυτά στη γλάστρα, τις τοποθετούμε στην μπροστινή σειρά για να δέχονται πλούσια ηλιοφάνεια και να χαρίσουν πλούσια ανθοφορία.

Οι πετούνιες έχουν μέτριες απαιτήσεις ως προς το πότισμα καθώς δεν τους αρέσει η υπερβολική υγρασία ή ξηρασία. Κατά την περίοδο της άνοιξης, δυο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές, ενώ τις περιόδους που έχουμε καύσωνα θα απαιτηθεί συχνότερο πότισμα. Γενικότερα, οι πετούνιες που βρίσκονται σε κρεμαστά καλάθια καθώς και οι έρπουσες ποικιλίες απαιτούν συχνότερο πότισμα, κάθε 1-2 μέρες.

Οι πετούνιες χρειάζονται να αφαιρούμε τα λουλούδια που έχουν μαραθεί για να διατηρούν τη ζωτικότητα τους και να έχουν παρατεταμένη ανθοφορία.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου