Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Έβρος. Εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας στο Δάσος Δαδιάς

 
Εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας στο Δάσος Δαδιάς
 
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας διοργάνωσε ενημερωτικές δράσεις που απευθύνονταν κυρίως σε σχολικές ομάδες.

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Συμπίπτει με την έναρξη του εαρινού ηλιοστασίου, δηλαδή την πρώτη ημέρα της Άνοιξης. Βασικός σκοπός των εκδηλώσεων εορτασμού είναι να αναδείξει την προσφορά των δασών, να εξάρει την σπουδαιότητα και την ανάγκη προστασίας τους ως απαραίτητη προϋπόθεση για την δική μας επιβίωση.

Φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας διοργάνωσε ενημερωτικές δράσεις που απευθύνονταν κυρίως σε σχολικές ομάδες. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν μαθητές του Γυμνασίου Βασιλικών Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές παρακολούθησαν ενημερωτική παρουσίαση για το ρόλο και την αξία του δάσους για τον άνθρωπο. Κατόπιν, ξεναγήθηκαν δωρεάν στο παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών όπου θαύμασαν τους γύπες στο φυσικό τους περιβάλλον.
 
 
Τέλος, παρακολούθησαν μια επίδειξη εμβολιασμού (μπολιάσματος) δέντρων και ενημερώθηκαν για τις βασικές τεχνικές του εμβολιασμού που χρησιμοποιούνται ευρέως στη χώρα μας και έχουν εφαρμογή και επιτυχία στο μεγαλύτερο μέρος των δέντρων. Ο εμβολιασμός των δέντρων απασχόλησε τον άνθρωπο από τα αρχαία χρόνια και βασικός του σκοπός είναι η διατήρηση και ο πολλαπλασιασμός μιας ποικιλίας που είναι σπάνια ή η εκμετάλλευση άγριων δέντρων που δεν καρποφορούν.
 
Οι ενημερωτικές δράσεις της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας θα είναι διαθέσιμες σε όλα τα σχολεία που θα δείξουν ενδιαφέρον μέχρι τις 30 Μαρτίου 2018 κατόπιν προσυνεννόησης (ραντεβού). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης καθημερινά 08:00 - 16:00 (τηλ. 25540 32202).
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου