Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Χαβιάρι από την Άρτα στις αγορές του κόσμου!

 
 
Χαβιάρι από την Άρτα σε ολόκληρο τον κόσμο... Κι όμως είναι αλήθεια.. Μια αλήθεια που έρχεται από την Ελλάδα της κρίσης, χάρη στο μεράκι, στην οργάνωση και την πολύ δουλειά. Όλα αυτά έφεραν έναν πραγματικό θησαυρό!

Η οικογένεια Παπαγιάννη, σε πείσμα των καιρών δημιούργησε στην Άρτα την πρώτη ιχθυοκαλλιέργεια οξύρρυγχου στην Ελλάδα, με στόχο την παραγωγή χαβιαριού το οποίο πλέον εξάγεται σε ποσοστό 99%.

Με σταθερά βήματα και συνεχείς επενδύσεις, η Thesauri, μέλος του Ομίλου ΒΙΚΗ, επεκτείνει τη διείσδυσή της στην αγορά, διεκδικώντας με επιτυχία τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη παραγωγής χαβιαριού, με στόχο την εδραίωση της στην top-end αγορά του εκλεκτού εδέσματος gourmet γαστρονομίας.

Η "Thesauri", είναι η πρώτη και μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα που καλλιεργεί και παράγει το πολύτιμο χαβιάρι οξύρρυγχου "Oscietra". Μία από τις μεγαλύτερες μονάδες χερσαίας ιχθυοκαλλιέργειας οξύρρυγχου της Ευρώπης, η "Thesauri" προμηθεύει τη διεθνή αγορά με το πολύτιμο έδεσμα, γνωστό και ως «μαύρο χρυσό», που αγαπούν οι λάτρεις της εκλεπτυσμένης κουζίνας.

Εγκατεστημένη σε μία έκταση 300 στρεμμάτων, στην Άρτα, η "Thesauri" συνιστά την 7η μεγαλύτερη μονάδα εκτροφής οξύρρυγχου στην Ευρώπη. Αποτελεί μια υπερσύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας ανοικτού και κλειστού τύπου, με 20 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό, στην οποία εφαρμόζονται αυστηρές προδιαγραφές εκτροφής και εκμετάλλευσης, χωρίς τη χρήση φαρμάκων, με προτεραιότητα την ασφάλεια και ευζωΐα του οξύρρυγχου.

Η δυναμικότητα της εταιρείας είναι 3 τόνοι χαβιάρι εξαιρετικής ποιότητας και 70 τόνοι κρέας οξύρρυγχου, τα οποία διοχετεύονται στην αγορά, με την ετικέτα "Thesauri", καθώς και με ιδιωτικές ετικέτες. Περίπου το 99% της παραγωγής αυτής κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού. Μέσα από 17 συνεργασίες με χονδρεμπόρους, το χαβιάρι "Thesauri" εξάγεται παγκοσμίως, με σημαντικότερη αγορά στην Ευρώπη, την Γερμανική. Παράλληλα αναπτύσσει έντονη παρουσία στη Ρωσία, τόσο με χαβιάρι όσο και με κρέας οξύρρυγχου.

Η εταιρεία έχει επιτύχει τζίρο 1 εκατ. ευρώ, ενώ στην επόμενη τριετία, ο τζίρος αναμένεται να αγγίξει τα 4 εκατ. ευρώ. Ενώ η σταδιακή επέκταση στην εκτροφή πληθυσμών οξύρρυγχου Beluga και ανάπτυξη προϊόντων με βάση το κρέας οξύρρυγχου αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω το τζίρο της εταιρείας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου