Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Αγρίνιο. Με επιτυχία η γιορτή για το Πάρκο

 
 
Η πρώτη ολοήμερη γιορτή για το πάρκο Αγρινίου, την Κυριακή 11/5, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς η αθρόα προσέλευση των ανθρώπων στο χώρο της γιορτής αποτελεί, πλέον, ιστορική δικαίωση του αγώνα μας ενάντια στη σχιζοφρενική «ανάπλαση» του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου. Η ανοιχτή συνέλευση για την προστασία και αναζωογόνηση του πάρκου Αγρινίου, ανεξάρτητη από κάθε φορέα και αυτόνομη στις λειτουργικές της διαδικασίες, έσπειρε τα πρώτα σποράκια που έχουν ήδη φυτρώσει.
 
Ευχαριστούμε τις πολλές εκατοντάδες ανθρώπων που, καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής, επισκέφθηκαν το πάρκο της πόλης μας. Αυτοί οι άνθρωποι απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι το πάρκο – αν και εγκαταλελειμμένο/ λεηλατημένο από τα έργα του νυν δημάρχου και των αυλικών του – συνεχίζει να αποτελεί το ζωντανότερο κύτταρο της Αγρινιώτικης κοινωνίας.Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες, τους εκπαιδευτικούς, τους επιστήμονες πολλών κλάδων, τους πολίτες που αγκάλιασαν τόσο δημιουργικά αυτήν την πρώτη ανοιξιάτικη γιορτή.
 
Ο απολογισμός της πρώτης γιορτής για το πάρκο Αγρινίου μας οπλίζει με ενθουσιασμό, ώστε να συνεχίσουμε, αλλά και να απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλους και όλες.Από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου με αφορμή και αιτία συνάμα το πάρκο Αγρινίου, ως ανοιχτή συνέλευση, νοιώθουμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε εμείς τις διαφορετικές δομές και συνθήκες που θα κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη. Ουσιαστικά δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε να ξηλώσουμε την κουλτούρα της ανάθεσης που έχει εισβάλει στην ίδια μας την ύπαρξη και να βγούμε από την αδιαφορία, τον αρνητισμό και τη μοιρολατρία. Με δημιουργικότητα και δράση να είμαστε παρόντες στη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων που αφορούν στις ζωές όλων μας. Κάπως έτσι θα μπορέσουμε να συμπαρασύρουμε το δήμο, το κράτος, το σύστημα – ή όπως αλλιώς το λέει ο καθένας – στο δρόμο των ενεργών πολιτών. Με αυτοοργάνωση, συμμετοχή και αλληλεγγύη.
 
Λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στο νυν δήμαρχο Αγρινίου, σε όσους από τους υποψήφιους δημάρχους ονειρεύονται και εξαγγέλλουν «αναπλάσεις» σε δημόσιους χώρους υψηλής βλάστησης (όπως για παράδειγμα στο δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου) καθώς και στους αυλικούς τους:Οι εποχές,που κυριαρχούσε η λογική της ανάθεσης των ζωών μας, έχουν περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ – ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
Ανοιχτή Συνέλευση για την Προστασία και Αναζωογόνηση
του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου
 
 
πηγή: http://www.agrinioculture.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου