Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Νεογέννητο τσιτάχ εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του

 
Νεογέννητο τσιτάχ εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του
  
Τα βρήκε σκούρα με το που ήρθε στον κόσμο

Ένα νεογέννητο τσιτάχ έσωσαν οι υπάλληλοι στο πάρκο άγριας ζωής Wildlife Safari του Όρεγκον, όταν η μητέρα του το εγκατέλειψε αμέσως μετά τη γέννα.
 
Ο αρσενικός μικρούλης γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της ζωής, από τις πρώτες στιγμές της ζωής του. Γεννήθηκε στις αρχές του μήνα και ήταν ο 174ος μικρός γατόπαρδος που γεννήθηκε στο πάρκο από το 1972, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα αναπαραγωγής των τσιτάχ.

Η μητέρα του Moya εμφανίστηκε παντελώς αδιάφορη για τον μικρούλη, ενώ αρνήθηκε ακόμη και να τον καθαρίσει από τον αμνιακό σάκο, κάτι που σήμαινε –όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline- ότι το νεογέννητο είχε λίγα λεπτά για να επιβιώσει αν δεν επενέβαιναν άμεσα οι υπεύθυνοι του πάρκου.

 

Αφού τον καθάρισαν διαπίστωσαν ότι δεν ανέπνεε και πήραν δραστικά μέτρα, κάνοντάς του τεχνητή αναπνοή. Ευτυχώς, ανταποκρίθηκε και όταν ανακτήσει τις δυνάμεις του πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλο χώρο.
 

Τα τσιτάχ είναι τα γρηγορότερα θηλαστικά της γης και έχουν γεννηθεί για να… τρέχουν. Η ταχύτητά τους μπορεί να φτάσει και τα 112 χιλιόμετρα την ώρα.

Υπάρχουν λιγότερα από 10.000 σε άγρια κατάσταση στην Αφρική, με το μεγαλύτερο πληθυσμό του είδους να βρίσκεται στη Ναμίμπια (περίπου 3.000 μέλη).
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου