Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Κύπρος. Σύσκεψη για τα λύματα στη θαλάσσια περιοχή Πάφου


Πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου 2014, με πρωτοβουλία του Δήμου Γεροσκήπου, σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Γεροσκήπου, στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων και αρμοδίων, με θέμα συζήτησης την εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος με τα λύματα, που άρχισαν να κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους σε περιοχές λουομένων στη θαλάσσια περιοχή Πάφου.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι από τον Δήμο Γεροσκήπου, τον Δήμο Πάφου, το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, το Τμήμα Περιβάλλοντος, την Αρχή Λιμένων Κύπρου, το Τμήμα Αλιείας, τον Σ.Α.ΠΑ., την Επαρχιακή Διοίκηση και τους οργανωμένους κολυμβητές.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, ο οποίος προέδρευσε της σύσκεψης, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην περσινή σύσκεψη για το ίδιο θέμα δεν υλοποιήθηκαν.

Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, συμφωνήθηκε όπως, μέχρι τα τέλη Μαΐου, εφαρμοστούν οι σχετικές νομοθεσίες και οι ληφθείσες αποφάσεις απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τουριστική Πάφος, αλλά και για να μπορεί να απολαμβάνει ο κόσμος το μπάνιο του σε καθαρά νερά.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου