Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ιωάννινα. Επικήρυξη για όσους θανατώνουν κυνηγόσκυλα


KYNHGOSKYLOΔιαστάσεις επιδημίας λαμβάνει η θανάτωση κυνηγετικών σκύλων αλλά και οι κλοπές που καταγγέλλονται από μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου.
 
Μάλιστα το πρόβλημα έχει γίνει τόσο έντονο ώστε η διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων έφτασε στο σημείο να επικηρύσσει τους δράστες τέτοιων ενεργειών και να ζητά πληροφορίες που θα οδηγούν στον εντοπισμό τους, παρέχοντας ως κίνητρο το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ.
 
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Βαγγέλης Λύτρας, το τελευταίο διάστημα έχουν θανατωθεί σκύλοι με δηλητηριασμένα δολώματα στις περιοχές του Μιτσικελίου και στο Ξηροβούνι.
 
Αξιοσημείωτο είναι ότι παλιότερα ανάλογα δολώματα είχαν τοποθετηθεί και σε άλλους κυνηγετικούς της Ηπείρου και ειδικότερα του Νομού Ιωαννίνων.
 
Παράλληλα καταγράφονται και καταγγέλλονται κρούσματα κλοπών κυνηγετικών σκύλων. Επιτήδειοι, κινούνται με γνώση και σύμφωνα με ενδείξεις που υπάρχουν κλέβουν επιλεγμένα κυνηγόσκυλα προφανώς για να τα οδηγήσουν στην πώληση και μάλιστα σε άλλες περιοχές.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου