Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Η γιορτή των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων

 
 
Η Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, η μεγάλη γιορτή των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων οργανώνεται φέτος για ενδέκατη συνεχή χρονιά από τα Γεωπάρκα όλης της Ευρώπης. 
 
Ο εορτασμός της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων αποτελεί πλέον θεσμό και οργανώνεται κάθε χρόνο με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία. Στον εορτασμό συμμετέχουν όλα τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τη μοναδική γεωλογική κληρονομιά της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Κάθε Γεωπάρκο επιλέγει τις εκδηλώσεις στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γεωπάρκων, με γνώμονα την προβολή της ευρωπαϊκής φυσικής – γεωλογικής  κληρονομιάς, τις ιδιαιτερότητες των μνημείων του αλλά και τις προτιμήσεις των επισκεπτών. Παράλληλα, οι επισκέπτες σε όλα τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα πληροφορούνται για όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη και με τον τρόπο αυτό η Λέσβος προβάλλεται στους χιλιάδες επισκέπτες των Μουσείων και Πάρκων που συμμετέχουν στο Δίκτυο.
 
Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί από 19 Μαΐου έως 8 Ιουνίου 2014 στη Λέσβο που θα περιλαμβάνει επιστημονικές ενημερώσεις, περιηγήσεις, δράσεις υπαίθρου, αφιερώματα στα Γεωπάρκα του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, προβολές ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικά προγράμματα.
 
Στόχος των εκδηλώσεων που οργανώνονται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, είναι να γνωρίσει τόσο στους κατοίκους της Λέσβου όσο και στους επισκέπτες του νησιού και κυρίως τους νέους τις ομορφιές της λεσβιακής φύσης, τη μοναδική φυσική και γεωλογική κληρονομιά του νησιού. Παράλληλα, στόχος των εκδηλώσεων είναι να συμβάλλουν στη συνειδητοποίηση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής, κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ταυτότητας και να τονίσουν την άμεση σχέση αυτών με το φυσικό περιβάλλον.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου