Να κρατήσουν στη ζωή έναν νεογέννητο κρητικό αίγαγρο προσπαθούν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Χανίων στον Δημοτικό Κήπο, δείχνοντας σε όλους τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπεριφερόμαστε στη Φύση!
Σύμφωνα με τα "Χανιώτικα Νέα" το μικρό, χαριτωμένο ζώο δεν τρέφεται σωστά, πιθανόν γιατί η μητέρα του δεν έχει γάλα και από μεριάς των ανθρώπων του Δημοτικού Κήπου έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μία προσπάθεια ώστε να ταϊστεί το ζώο και να διατηρηθεί στη ζωή.
«Κοιτάχτε το στομαχάκι του. Είναι φανερό ότι είναι άδειο», μας εξηγεί ο Γιάννης Σηφοδασκαλάκης, εργαζόμενος στον Δημοτικό Κήπο. Εχει μόλις πιάσει στα χέρια του το νεογέννητο μέσα από το κλουβί. Το οδηγεί στο πίσω μέρος του κήπου όπου βρίσκεται το φυτώριο. Εκεί ένας άλλος υπάλληλος, ο Δημήτρης Μυτιληνάκης, πιο έμπειρος στο τάισμα των ζώων, βάζει κάτι πρόχειρο στα πόδια του και ετοιμάζεται να πιάσει το μικρό ζώο.
Οπως εξηγεί ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου κ. Χρήστος Γιακουμάκης «για το τάισμά του χρησιμοποιούμε γάλα ειδικό, χωρίς πολλά λίπη, από αυτό που χρησιμοποιούν και οι κτηνοτρόφοι». Το γάλα βράστηκε και ετοιμάστηκε με προσοχή και στη συνέχεια μπήκε σε ένα μπουκάλι. Στο στόμιο τοποθετείται μία πιπίλα προκειμένου να κάνει δυνατή την πόση του από το μικρό ζώο.
Ο κ. Δημήτρης βάζει ένα παντελόνι πάνω στα πόδια του (για να μην λερωθεί από τα γάλατα που θα χυθούν), παίρνει στα χέρια του τον μικρό αίγαγρο, ο οποίος και αντιδρά. Δυσανασχετεί στην πιπίλα, δεν θέλει το μπουκάλι. Θα πιει λίγο, θα χύσει λίγο γάλα απέξω. «Δεν κάνει το γυάλινο μπουκάλι. Θέλει πλαστικό. Είναι πιο εύκολο έτσι», λένε και αλλάζει το μέσο του ταΐσματος.
Ο μικρός θα φάει ώστε να δυναμώσει και να καταφέρει να επιβιώσει. Είναι το έβδομο από τα αγρίμια που διαθέτει ο Δημοτικός Κήπος, ενώ αναμένεται σύντομα και η γέννηση ακόμα ενός.
Ο μικρός θα φάει ώστε να δυναμώσει και να καταφέρει να επιβιώσει. Είναι το έβδομο από τα αγρίμια που διαθέτει ο Δημοτικός Κήπος, ενώ αναμένεται σύντομα και η γέννηση ακόμα ενός.
«Πραγματικά όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Κήπου, της Υπηρεσίας Πρασίνου, δίνουν έναν σκληρό καθημερινό αγώνα με πάρα πολλές δυσκολίες, που δεν μπορεί να φανταστεί ο κόσμος πολλές φορές προκειμένου και να μην λείψει τίποτα από τα αγρίμια και τα πουλιά του Κήπου, αλλά και να συντηρηθεί όπως πρέπει το πράσινο. Προσπαθούμε 'με νύχια και με δόντια' να κρατήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε το πράσινο», καταλήγει ο κ. Γιακουμάκης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου