Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Βόλος. Δεύτερη νεκρή χελώνα καρέτα στην Αγριά!

 
 


 
Και δεύτερη νεκρή χελώνα καρέτα - καρέτα, εντοπίστηκε στις 10 σήμερα το πρωί, από τους περαστικούς, στο Σουτραλί Αγριάς και ειδοποιήθηκαν το Λιμεναρχείο για να την περισυνελέξει και ο Δήμος Βόλου, για την υγειονομική ταφή.

Όπως έγινε γνωστό, το κύτος βρισκόταν σε σήψη, ενώ από την εξέταση που έκανε, πριν από λίγη ώρα νομίατρος, διαπιστώθηκε ότι έφερε θλαστικά τραύματα στα πίσω πτερύγια.
Η χελώνα ήταν μήκους 65 εκατοστών και πλάτους 58 εκατοστών του μέτρου, ενώ αναφορά για το περιστατικό θα συντάξει το Λιμεναρχείο Βόλου.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη χελώνα που εντοπίζεται νεκρή, καθώς είχε προηγηθεί άλλη μια, πιο μικρή σε μέγεθος το βράδυ της περασμένη Τετάρτης στο λιμάνι του Βόλου.

Πάντως, την ώρα που γινόταν περισυλλογή της νεκρής χελώνας από τη θάλασσα στο Σουτραλί, ο αντιδήμαρχος Αγριάς Σωτήρης Χαλκιάς, δήλωσε ότι είδε τέσσερα δελφίνια σε απόσταση 200 μέτρων από την παραλία να κολυμπούν. Τα θαλάσσια κύτη έφτασαν μέχρι το κέντρο της Αγριάς και στη συνέχεια επέστρεψαν με κατεύθυνση στο κέντρο του Παγασητικού. «Η παρουσία των δελφινιών τόσο κοντά στην ακτή σημαίνει ότι τα νερά του Παγασητικού είναι καθαρά και η πανίδα της θάλασσας σε πολύ καλά κατάσταση», τόνισε ο αντιδήμαρχος, που εκτίμησε ότι ίσως τα δελφίνια κυνηγούσαν κοπάδια ψαριών και βρέθηκαν όσο κοντά στην ακτή.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου