Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Mainmarkt 2015

 
Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Αίνου στην διεθνή έκθεση Mainmarkt 2015 στη Γερμανία
 
O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην διεθνή έκθεση Mainmarkt 2015, στο περίπτερο του Δήμου Κεφαλονιάς, ο οποίος ήταν ο Επίσημος Καλεσμένος της περιοχής Rhein Neckar Kreise, με σκοπό την ανάπτυξη του οικοτουρισμού της νήσου Κεφαλονιάς και του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Η έκθεση αυτή, που αποτελεί την μεγαλύτερη ετήσια εμπορική έκθεση της Γερμανίας και μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, διοργανώθηκε στο Mannheim της Γερμανίας και διήρκησε δέκα ημέρες (25 Απριλίου – 5 Μαΐου 2015).

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης, Δρ. Μιχαήλ Ξανθάκης, είχε την ευκαιρία να έρθει σε επικοινωνία με σημαντικούς εμπορικούς επισκέπτες και υπηρεσιακούς παράγοντες της περιοχής Rhein Neckar Kreise με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών με αντικείμενο τον οικοτουρισμό στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Αίνου, αλλά κυρίως την απόκτηση εμπειρίας και γνώσης για την ενδεχόμενη συμμετοχή και σε άλλες αντίστοιχες εκθέσεις. Ταυτόχρονα με την διάρκεια της έκθεσης, διατέθηκε στους επισκέπτες πληροφοριακό υλικό για τον Εθνικό Δρυμό Αίνου, στοχεύοντας στην ανάδειξη της περιοχής και στην αύξηση της προσέλευσης επισκεπτών. Συγκεκριμένα, μοιράστηκαν αφίσες που απεικονίζουν τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας του Εθνικού Δρυμού Αίνου, καθώς και το βιολογικό κύκλο ζωής της κεφαλληνιακής Ελάτης (Abies cephalonica). Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την οικολογική και αισθητική αξία του Εθνικού Δρυμού Αίνου και τις Δράσεις Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης του Φορέα Διαχείρισής του (π.χ. ξεναγήσεις, περιβαλλοντική εκπαίδευση, περιπατητικά μονοπάτια, ορεινή ποδηλασία κ.ά.). Σε ειδική εκδήλωση για τους Περιφερειάρχες, Δημάρχους και Δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, έγινε επίσημη παρουσίαση της νήσου Κεφαλονιάς και του Εθνικού Δρυμού Αίνου από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Ευάγγελο Κεκάτο.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Δήμο Κεφαλονιάς και προσωπικά στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Κεκάτο, για την πρόσκληση συμμετοχής του στην Διεθνή Έκθεση Mainmarkt και δηλώνει ότι ευχαρίστως θα συμμετάσχει σε μελλοντικές ανάλογες εκθέσεις, για τις οποίες θα υπάρξει εγκαίρως σχετική ενημέρωση.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου