Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Μικροί ΔασοΝόμοι


mikroi dasonomoi
 
Πριν λίγες μέρες, είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε έναν ξεχωριστό δασοφύλακα, τον ήρωα ενός παιδικού βιβλίου. Ονομάζεται Δασένιος Βουναλάκης και είναι ο χλωροφύλαξ και ορνιθοπανιδοφύλαξ μιας μεγάλης περιοχής.

Μια ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη ημέρα, οι μαθητές μιας σχολικής τάξης επισκέπτονται την περιοχή του δασοφύλακα Δασένιου για να γνωρίσουν από κοντά ένα δασικό οικοσύστημα. Ο Δασένιος Βουναλάκης τους καλωσορίζει με το πιο πλατύ του χαμόγελο και τους βοηθάει να μάθουν για το δάσος, τα ζώα και τα πουλιά που ζουν μέσα και γύρω από αυτό αλλά και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όλων μας απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.

Πρόκειται για το παιδικό βιβλίο με τίτλο «Μικροί ΔασοΝόμοι» της Σοφίας Παυλάκη, με την όμορφη εικονογράφηση της Αλεξίας Λουγιάκη και αποτελεί το ένατο βιβλίο της σειράς ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Προλογίζει η Σύμβουλος Επικρατείας και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, κ. Μαρία Καραμανώφ.

Το βιβλίο, με τρόπο απλό, δημιουργικό και κυρίως ευχάριστο, απευθύνεται στους αυριανούς πολίτες, τα παιδιά, με στόχο να τα μυήσει στην προστασία του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος υπό το πρίσμα της επιστήμης του δικαίου. Απευθύνεται όμως και στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και σε όλους όσους ασχολούνται με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, προτρέποντάς τους να διαβάσουν το βιβλίο μαζί με τα παιδιά και να συζητήσουν στη συνέχεια για τα ζητήματα που αναδεικνύονται.
Ξεφυλλίστε ένα απόσπασμα

Η σειρά Παιδική Νομική βιβλιοθήκη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον φορέων και θεσμών όπως της UNESCO, της UNHCR (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες), του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο και έθεσε υπό την αιγίδα του όλη τη σειρά.

Τα βιβλία διατίθενται στον εκδοτικό οίκο ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και στον διαδικτυακό του χώρο (
www.nb.org) και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου