Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Θεσσαλονίκη. Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού


 Φυτά με ιστορία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες στους κήπους του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού καθώς και ιστορίες με φυτά στη μόνιμη έκθεση, στο πλαίσιο των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών.

Πρόκειται για δράσεις που διοργανώνονται από τις 5 έως και τις 7 Ιουνίου 2015, με την πολύτιμη συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου.
 
Οι φετινές δράσεις του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού έχουν ως στόχο τη γνωριμία του κοινού με φυτά της ελληνικής γης, που κατ' εξοχήν φύονται στους κήπους του Μουσείου, με την ιστορική τους διαδρομή, τις ιδιότητες και τους συμβολισμούς τους. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια επιλεγμένων εκθεμάτων της μόνιμης έκθεσης, οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν τη μορφή και το συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Βυζαντινών. Οι διαδρομές στους κήπους και στις αίθουσες θα πραγματοποιηθούν υπό την καθοδήγηση γεωπόνου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και αρχαιολόγων του Μουσείου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5/6 και ώρες 9:00 και 11:00 θα υλοποιηθεί εκπαιδευτική δράση για σχολικά τμήματα Ε΄ δημοτικού (οι συμμετοχές έχουν συμπληρωθεί). Αντίστοιχα, την Κυριακή 7/6 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση για το ενήλικο κοινό.
 
Ώρες λειτουργίας Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού:Δευτέρα – Κυριακή, 8:00 – 20:00.
Για τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη.
 
Η είσοδος στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους είναι ελεύθερη στις 5/6, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.


πηγή: http://cityportal.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου