Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Ηγουμενίτσα. Κέντρα Πληροφόρησης σε Καλαμά κι Αχέροντα


axeron kplΟ Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, έχει ως σκοπό τη διοίκηση και διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών «Στενά και Εκβολές Αχέροντα», «Στενά Καλαμά», «Δέλτα Καλαμά» και «Έλος Καλοδικίου» και η έδρα του βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα.
 
Γι' αυτό το λόγο λειτουργεί δύο Κέντρα και ένα Περίπτερο Πληροφόρησης.
 
Το Περίπτερο Πληροφόρησης Στενών Αχέροντα που βρίσκεται στη Γλυκή, λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 9.00π.μ. με 14.00μ.μ. Προσφέρει πλήθος πληροφοριών για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και συμβάλει στην προβολή της λιγότερο προβαλλομένης πληροφόρησης για τις πηγές και τα στενά του μυθικού ποταμού.

Το Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά που βρίσκεται στη Σαγιάδα (τηλ. 2664051430) και το Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα που βρίσκεται στην Αμμουδιά (τηλ. 2684041155) λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 9.00π.μ. με 14.00μ.μ.

Συνοπτικά ορισμένες δράσεις των Κέντρων Ενημέρωσης:

1. Προσέλκυση, υποδοχή και ξενάγηση επισκεπτών
2. Περιβαλλοντική ενημέρωση
3. Προώθηση και υποστήριξη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία
4. Διακίνηση ενημερωτικού υλικού
5. Προβολή της προστατευόμενης περιοχής σε εθνικό επίπεδο
6. Σχεδιασμός και οργάνωση προγραμμάτων εθελοντών
 
Στους χώρους των Κέντρων Ενημέρωσης ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα μέσω του εκθεσιακού και ενημερωτικού υλικού:


α) να γνωρίσει τα αξιόλογα οικολογικά και πολιτισμικά στοιχεία τις περιοχής και να ενημερωθεί για το ρόλο του Φορέα Διαχείρισης στην προστατευόμενη περιοχή του ποταμού Αχέροντα και Καλαμά.
β) να ενημερωθεί για τις περιοχές απόλυτης προστασίας και τα τοπία φυσικού κάλλους, για τα σπάνια και ενδημικά φυτά και τα είδη προς εξαφάνιση
γ) να πληροφορηθεί για τοποθεσίες με ιδιαίτερο πολιτιστικό, ιστορικό, θρησκευτικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.πηγή: http://epiruspost.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου