Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Πρέβεζα. Ζώνες ασφαλείας για την νόσο των πλατάνων

 
PLATANOS2 13 8 14
 
Στην θέσπιση δύο οριοθετημένων ζωνών ασφαλείας στην ορεινή περιοχή του Δήμου Πρέβεζας η οποία έχει πληγεί από τη νόσο των πλατάνων προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας.

Στην πρώτη ζώνη περιλαμβάνονται τα σημεία Γέφυρα και Ρογγάκι Τ.Κ. Ρευματιάς καθώς η Γέφυρα Σεριζιανών της Ρευματιάς και στη δεύτερη η θέση Γέφυρα Κοτσάρι Τ.Κ Κοτσανόπουλου.

Εντός των δύο ζωνών θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι για τον εντοπισμό της ασθένειας και άμεση επέμβαση για την καταστροφή των προσβεβλημένων δέντρων στα αρχικά στάδια προσβολής.

Επίσης απαγορεύεται η μεταφορά φυτευτικού υλικού ή ξύλου πλατάνου, από αυτές τις ζώνες προς άλλες περιοχές.

Για τις οριοθετημένες ζώνες διακρίνονται δύο επιμέρους ζώνες σε ακτίνα 100 και χιλίων μέτρων αντίστοιχα στις οποίες απαγορεύονται, χωρίς άδεια της δασικής υπηρεσίας εργασίες υλοτομία, η χρήση σκαπτικών μηχανημάτων καθώς και κάθε επέμβαση σε πλατάνια, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται κυρώσεις σύμφωνα με την ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

Η νόσος των πλατάνων δυστυχώς οδηγεί σε καταστροφή των δέντρων και ήδη έχει αποφασιστεί να γίνει νέκρωση υπεραιωνόβιων πλατανιών στην περιοχή της Γκούρας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου