Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Δίκτυο "Eurocities". Πολιτισμός για πόλεις και περιφέρειες

 
 
Περίπου 60 έως 95 πόλεις και περιφέρειες, αναμένεται ότι θα προβληθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από το πιλοτικό έργο «Πολιτισμός για Πόλεις και Περιφέρειες», του δικτύου Eurocities, μέσω της συμμετοχής τους σε επισκέψεις μελετών και συντονισμό δράσεων.

Το εν λόγω πιλοτικό έργο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ‘Δημιουργική Ευρώπη’ και έχει διάρκεια από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι το Σεπτέμβριο 2017.

Σκοπεύει να εξετάσει υφιστάμενες πρακτικές στις οποίες ο πολιτισμός συνιστά βασικό στοιχείο για τις στρατηγικές τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Παράλληλα, θα συνδράμει στην ανταλλαγή και μεταφορά τεχνογνωσίας για την καλύτερη κατανόηση επιτυχημένων παραδειγμάτων πολιτιστικών επενδύσεων και την εμβάθυνση στον πολιτικό σχεδιασμό και την υλοποίηση. Το έργο θα εξετάσει τρεις βασικές οπτικές του πολιτισμού: 

-πολιτισμός και δημιουργικές βιομηχανίες για την τοπική οικονομική ανάπτυξη
-πολιτιστική κληρονομιά ως κινητήριος μοχλός για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ένταξη και
-πολιτισμός για την κοινωνική ένταξη, την κοινωνική καινοτομία και το διαπολιτισμικό διάλογο.

Από το έργο θα παραχθεί ένας κατάλογος από 70 καλές πρακτικές, θα διοργανωθούν 15 θεματικές εκπαιδευτικές επισκέψεις και θα δοθεί καθοδήγηση σε 10 πόλεις από εμπειρογνώμονες.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου