3 εύκολες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να παρατείνεις τη φρεσκάδα κάποιων τροφίμων, βοηθώντας την τσέπη σου αλλά και το περιβάλλον!
Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι συνήθως τα πρώτα που πετάς, είτε γιατί ξεχάστηκαν αλλά κυρίως γιατί δεν συντηρήθηκαν σωστά με αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου ζωής τους.
Τι μπορείς να κάνεις:
1. Διατήρησε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για αρκετούς μήνες, τοποθετώντας τα σε χάρτινες σακούλες, στις οποίες θα ανοίξεις τρύπες. 2. Τύλιξε με χαρτοπετσέτες το μαρούλι σου, πριν το βάλεις στο ψυγείο, για να απορροφάει την υγρασία. 3. Κράτησε μήλα, βερίκοκα, αβοκάντο, νεκταρίνια, ροδάκινα, αχλάδια, δαμάσκηνα χωριστά από τα υπόλοιπα φρούτα, καθώς παράγουν μία ουσία (το αιθυλένιο), που επιταχύνει την ωρίμανση των άλλων φρούτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου