Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Σύσκεψη για το κυνήγι στον Αμβρακικό κόλπο

 
AMBRAKIKOS 3 10Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της ρυθμιστικής απόφασης του πρώην αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ με την οποία επιτρεπόταν το κυνήγι κατά την τρέχουσα περίοδο σε συγκεκριμένες και οριοθετημένες περιοχές του Αμβρακικού και υπό προϋποθέσεις εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βίκυς Ευταξά.
 
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών οι οποίοι επικέντρωσαν τη συζήτησή τους στα σημεία της ρύθμισης που αφορούν στην ανάληψη περαιτέρω ενεργειών και πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της αειφόρου θήρας καθώς και των μεικτών κλιμακίων θηροφυλακής.
 
Συγχρόνως οι παριστάμενοι αντάλλαξαν απόψεις και γενικότερες προτάσεις για τη διαχείριση του Υγροβιότοπου του Αμβρακικού και αποφάσισαν μέσα στον επόμενο μήνα οι τρείς εμπλεκόμενοι φορείς – δασικές υπηρεσίες, Φορέας Διαχείρισης και κυνηγετικοί σύλλογοι – να καταθέσουν τις προτάσεις τους που θα αφορούν στην άσκηση θήρας για τη νέα κυνηγετική περίοδο τις οποίες θα συζητήσουν σε νέα συνάντηση για να συνδιαμορφώσουν το κείμενο που θα σταλεί στη συνέχεια στο ΥΠΕΚΑ.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής ο κ. Αθ. Οικονόμου, από το Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού οι κ.κ. Δ. Μπαρέλος, Φ. Περγαντής, από την Ε' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου οι κ.κ. Π. Σκαματζούρας, Χ. Μπρέχας, Σπ. Μπαλαμπέκος, από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Άρτας, Πρέβεζας οι κ.κ. Γ.Μπαλάφας, Γ. Καραγιάννης, ο Γενικός Δ/ντης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων Δ. Ζήκος, ο Δ/ντης Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών Αν. Τσουμάνης και από τις Δ/νσεις Δασών Άρτας, Πρέβεζας οι κ.κ. Εμ. Γοργόλης, Γ. Μπαλάφας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου