Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Κύπρος. Μονοπάτι της φύσης στη Πόλη Χρυσοχούς

 
 
Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς στα πλαίσια των προσπαθειών του για αναβάθμιση του περιβάλλοντος και εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς, σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα τμήματα και υπηρεσίες (Τμήμα Περιβάλλοντος, Τμήμα Δασών, Τ.Α.Υ., Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως) προχωρεί στη δημιουργία Μονοπατιού της Φύσης κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Χρυσοχούς «Κεφαλόβρυσο» που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Πόλεως και των κοινοτήτων Χρυσοχού, Γουδί και Σκούλλη, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελο Γεωργίου Οδυσσέως.
 
Ο κ. Οδυσσέως ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως σε επιστολή που απέστειλε η Τοπική Αρχή στον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Μάριο Χαννίδη τον ενημέρωσε για το θέμα.
 
Πρόσθεσε επίσης πως ο Δήμος μετά από διαδικασία προσφορών ανάθεσε σε αρχιτεκτονικό γραφείο την ετοιμασία γενικού σχεδίου ανάπτυξης (Master Plan) του Γραμμικού Πάρκου και την ετοιμασία λεπτομερών αρχιτεκτονικών και κατασκευαστικών σχεδίων και τεχνικών προδιαγραφών του τμήματος του Γραμμικού Πάρκου που θα βρίσκεται εντός των δημοτικών ορίων Πόλης Χρυσοχούς.
 
Μεταξύ άλλων στο σχεδιασμό θα προβλέπεται συνέχισε, “η αξιοποίηση του υφιστάμενου Κεφαλόβρυσου που βρίσκεται σε τμήμα της κοίτης του ποταμού με τη δημιουργία ξύλινης πλατφόρμας, δίπλα από υπάρχοντα πλάτανο, καθιστικά ξεκούρασης, παρατηρητήριο πουλιών και Φύσης, πινακίδες πληροφόρησης, εμπλουτισμό του χώρου με άλλα κυπριακά, παραδοσιακά δέντρα, όπως βαλανιδιές, πλατάνια, μοσφιλιές, «αγριαππιδιές» και άλλα παραδοσιακά δέντρα, θάμνους και λουλούδια”.
 
Ο κ Οδυσσέως εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού επικροτεί και στηρίζει τέτοιες ενέργειες και δράσεις και ότι στο μέτρο που του επιτρέπουν οι προϋπολογισμοί του θα στηρίξει και θα επιδοτήσει τις δραστηριότητες αυτές, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τη δημιουργία υποδομών στο σημείο του Κεφαλόβρυσου, τον εμπλουτισμό με νέα δέντρα και φυτά και την ετοιμασία έντυπου και ηλεκτρονικού διαφημιστικού υλικού.
 
Είπε ακόμη πως “ η συνολική δαπάνη του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τις €600,000” και απηύθυνε έκκληση για επιχορήγηση του έργου με το ποσό των €50,000 από τον ΚΟΤ.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου