Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Στη Νάξο κατέφθασε... νεκρή μια τραυματισμένη χελώνα που είχαν περιθάλψει στην Τουρκία

 
 
Η χελώνα έφερε σοβαρά τραύματα ενώ είχε στο πόδι της ταμπελάκι με κωδικό, σύμφωνα με το οποίο είχε τραυματιστεί ξανά στο παρελθόν και τη φροντίδα της είχε αναλάβει σύλλογος στην Τουρκία, που μετά τη θεραπεία της, την έριξε ξανά στη θάλασσα. Μια ακόμη θαλάσσια χελώνα νεκρή μετά από βαρύ τραυματισμό, η τέταρτη από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, ξεβράστηκε σε παραλία της Νάξου και συγκεκριμένα την παραλία Κάπαρες στην περιοχή της Πλάκας.
 
Τη χελώνα, όπως δήλωσε στο Naxos News μέλος του συλλόγου για την Προστασία Άγριας Ζωής, βρήκε ζευγάρι γερμανών επισκεπτών του νησιού το απόγευμα του Μ. Σαββάτου ενώ έκανε περίπατο στην περιοχή. Γνωρίζοντας σαν συχνοί επισκέπτες της Νάξου, ότι υπάρχει σύλλογος για την προστασία της άγριας ζωής στο νησί, ενημέρωσαν αμέσως μέλη του που έσπευσαν στο σημείο και με τη σειρά τους ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Νάξου που μετά από λίγο έφτασε στην περιοχή και κατέγραψε το περιστατικό, αλλά και τον έντονο αποτροπιασμό για το γεγονός που εξέφρασαν τόσο οι ξένοι επισκέπτες, αλλά και τα μέλη του συλλόγου.
 
Έκπληκτοι έμειναν όλοι όταν βρήκαν στη χελώνα ειδικό ενημερωτικό ταμπελάκι στο οποίο αναγραφόταν ότι τη χελώνα είχε περιθάλψει μετά από τραυματισμό της ειδικός οργανισμός στην Τουρκία, που μετά την αποθεραπεία της την έριξε και πάλι στη θάλασσα...

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου