Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

1.200 τόνοι αγγούρια σε αγορές του εξωτερικού

                           
1.200 τόνοι αγγούρια σε αγορές του εξωτερικούΣημαντικός είναι ο αριθμός των εξαγωγών σε αγγούρια που έχουν γίνει από την περιοχή της Τριφυλίας, καθώς μέχρι τώρα έχουν φτάσει τους 1.200 τόνους περίπου.
Παράλληλα και οι τιμές έχουν ανακάμψει από τα χαμηλά επίπεδα που βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα και τις ημέρες αυτές έχουν διαμορφωθεί περίπου στα 50-55 λεπτά το ζευγάρι για την εγχώρια αγορά, όπως μας τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος. Επίσης σημειώνει ότι παρατηρείται ζήτηση στην εγχώρια αγορά λόγω του Πάσχα, αλλά και μικρή μείωση της παραγωγής, ενώ ανοδικά έχουν κινηθεί και οι τιμές για τις εξαγωγές. 
 
Όπως τόνισε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος οι εξαγωγές μέχρι τώρα έχουν φτάσει περίπου τους 1.200 τόνους στα αγγούρια και τους 150 τόνους στις ντομάτες. Τα προϊόντα, επισήμανε, κατευθύνονται για τις ανατολικές χώρες και ο μεγαλύτερος όγκος στη Βουλγαρία. Υπογράμμισε επίσης ότι η ποιότητα των προϊόντων είναι άριστη, ενώ συνεχείς είναι οι ποιοτικοί έλεγχοι που γίνονται από κλιμάκια της υπηρεσίας. Κάλεσε δε τους εξαγωγείς να κάνουν εγκαίρως τις αναγγελίες ώστε να μπορούν να γίνονται και οι έλεγχοι, οι οποίες μπορούν να γίνουν ακόμη και ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου, είτε με φαξ στην υπηρεσία.
 
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/36073-aggoyria-exagwges
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου