Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δράσεις Δασοπροστασίας στο Νομό Τρικάλων

 
 
Απειλήθηκαν ζωές και περιουσίες από φωτιά στην ΚαλαμπάκαΗ Δ/νση Δασών Ν. Τρικάλων και τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας σε εφαρμογή σχετικών Διαταγών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Γεν. Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας και της Γενικής Δ/νσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, υλοποιούν Πρόγραμμα Δασοπροστασίας προκειμένου ν’ ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και κυρίως στην Πρόληψη Δασικών Πυρκαγιών λόγω της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε ήδη, στον έλεγχο της λαθροϋλοτομίας, λαθροθηρίας, παράνομης αλιείας, καταπατήσεων και γενικά των δασικών παραβάσεων, αλλά και στην άσκηση των αρμοδιοτήτων αγροτικής ασφάλειας.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή – από το πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) -  προβλέπεται η οργάνωση της συνεχούς λειτουργίας των παραπάνω Υπηρεσιών, η εφαρμογή προγράμματος επιφυλακής από Δασολόγους-Δασοπόνους-Δασοφύλακες κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, Σάββατα- Κυριακές και Αργίες καθώς και η διενέργεια νυχτερινών περιπολιών με την συμμετοχή των παραπάνω υπαλλήλων.
Τα παραπάνω γίνονται σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους Ο.Τ.Α. την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να είμαστε πιο αποτελεσματικοί όσον αφορά την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο και γενικά στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων του Νομού μας.
 
Στην προσπάθειά μας αυτή που είναι ευθύνη των Δασικών Υπηρεσιών του Νομού μας ζητάμε από τους πολίτες και τους φορείς να είναι αρωγοί μας και για οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή τους παρακαλούμε να απευθύνονται άμεσα στα παρακάτω τηλέφωνα, Δ/νση Δασών Ν. Τρικάλων 2431028482, Δασαρχείο Τρικάλων 2431031269, Δασαρχείο Καλαμπάκας 2432022415-410 καθώς και στο τετραψήφιο νούμερο 1591.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου