Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Βραβεία Chios Nature 2016

 
Anneta Silvia Zakk. Nigella sativa
Anneta Silvia Zakk. Nigella sativa
Όλα τα ονόματα των διακριθέντων στο φωτογραφικό διαγωνισμό Chios Nature 2016 «Ματιές στην Άγρια Όψη της Χίου»
 
Το έχουμε ξαναπεί. Ένας διαγωνισμός που έχει απώτερο στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την προστασία της άγριας φύσης έχει πολύ περισσότερους νικητές από όσους τελικά θα βραβευτούν. Κερδισμένοι είναι όλοι όσοι πήραν την φωτογραφική τους μηχανή, βγήκαν στην εξοχή, περπάτησαν σε παραλίες, αγρούς, λαγκάδια και βουνά, για να απαθανατίσουν τη δική τους ματιά στην «Άγρια Όψη της Χίου». Κερδισμένη και η Χιακή φύση επειδή, με αφορμή τον διαγωνισμό, αναδείχθηκε η άγρια ομορφιά της, αυτή που δυστυχώς πληγώθηκε από την μεγάλη φωτιά στα Μαστιχοχώρια που κατάκαψε πάνω από 40 χιλιάδες στρέμματα.

Ας είναι η τελευταία χρονιά που η ανακοίνωση των νικητών του διαγωνισμού και η εκδήλωση βράβευσής τους γίνεται μέσα σε ένα στενάχωρο κλίμα, λόγω της περιβαλλοντικής καταστροφής που προκάλεσε πυρκαγιά.

Γυρίζοντας στο θέμα μας, ας δούμε τους νικητές του φετινού διαγωνισμού, που και φέτος είχε χορηγό επικοινωνίας την «Α». Με κόκκινο εμφανίζονται τα πρώτα βραβεία και ακολουθούν με μπλε οι διακρίσεις.
 
 
Οι νικητές διαγωνισμού Chios Nature 2016
Άγρια Συμπεριφορά

Αρμενάκη, Δέσποινα
Van Lieshout, Doortje
Zakk, Anneta Silvia

Άγριο Τοπίο

Μάγκος, Κώστας
Γκιάλη, Ελιάννα. 3ο Δημοτικό Χίου
Γρημπαμπής, Παντελής

Ανθρώπινη Παρουσία στην Φύση

Γεωργάλου, Μαρία
Βιτζηλαίου, Μαρία
Βυζανιάρης, Απόστολος

Η Μαγεία των Φυτών

Zakk, Anneta Silvia
Πουγαδάκη, Κρυσταλλένια
Zakk, Anneta Silvia

Πορτραίτο Ζώου

Zakk, Anneta Silvia
Zakk, Anneta Silvia
Lutosch, Birgit

Νήπια

Λιόλιου, Μαρκέλλα. 5 χρ. Νηπ Συκιάδας
Τουρλίτης, Αντώνης. 5 χρ. Νηπ. Συκιάδας
Φραγκάκη, Αμάντα. 6 χρ. Νηπ. Συκιάδας
Φύκαρη, Κατερίνα. 5 χρ. Νηπ. Συκιάδας
 
 
Έκθεση φωτογραφίας στο Citrus

Όλες οι φωτογραφίες που βραβεύτηκαν θα φιλοξενηθούν στο περιβόλι του Citrus στον Κάμπο, στην καθιερωμένη ετήσια έκθεση του Chios Nature. Στα εγκαίνια, που θα πραγματοποιηθούν στις 20 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι φίλοι του περιβαλλοντικού οργανισμού και οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό. Όπως αναφέρει στο σχετικό Δελτίο Τύπου ο Chios Nature, στα εγκαίνια της έκθεσης «Θα κεραστούμε ένα ποτό, θα γνωριστούμε μεταξύ μας λίγο καλυτέρα, θα θρηνήσουμε τα νεοκαμένα, και θα γιορτάσουμε αυτό που μας ενώνει… την αγάπη που νιώθουμε για την Χιώτικη φύση».πηγή: http://www.aplotaria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου