Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Κύπρος. "Ο ενιαίος φορέας μπορεί να πολεμήσει τη θαλάσσια ρύπανση...!"


Την πεποίθησή του ότι ο ενιαίος φορέας αντιμετώπισης περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης-που εισηγείται η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου- μπορεί να πολεμήσει ή έστω να περιορίσει στο ελάχιστο τη ρύπανση των θαλασσών μας, τονίζει με γραπτή παρέμβασή του ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.
 
Σύμφωνα με τον Ματθαίο Ιεροκηπιώτη, οι κολυμβητές συμφωνούν απόλυτα με τις απόψεις της Επιτρόπου και την ερχόμενη Δευτέρα, στη σύσκεψη που έχει ορισθεί στο Υπουργείο Μεταφορών, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα πρέπει να παρθούν οι σωστές αποφάσεις, για να πάρει σάρκα και οστά ο ενιαίος φορέας καταπολέμησης της θαλάσσιας ρύπανσης των θαλασσών μας. Εμείς σαν κολυμβητές, εδώ και πολλά χρόνια λέγαμε με ανακοινώσεις μας ότι πρέπει κάτι να γίνει, γιαυτό το πολύ σοβαρό θέμα.
 
Βλέπετε, πέραν από μελέτες για την θαλάσσια ρύπανση, δεν υπήρχε κάποια αρμόδια υπηρεσία ή τμήμα, που να μπορούσε να δίνει οδηγίες ή να εξηγεί που οφείλεται, έστω η σταδιακή ρύπανση, πέραν από κάποιες εικασίες, όπως ότι τα μεγάλα εμπορικά πλοία, που περνούν από το νησί μας πιθανόν να αφήνουν τα απόβλητα τους πολύ πριν τα 3 ναυτικά μίλια, που είναι το επιτρεπόμενο...
 
Για να είμαστε όμως ειλικρινείς φέτος, συνέχισε ο πρόεδρος των κολυμβητών, στην επαρχία Πάφου, οι θάλασσές μας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ήταν μαγευτικές, ενώ και οι επιπλέον αναλύσεις, που έγιναν με οδηγίες του προέδρου των παραλιών Νίκου Σιμιλλίδη, δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αν αναλογισθούμε και τα μεγάλα παράπονα που υπήρχαν στις άλλες πόλεις.
 
Σε καμιά, όμως περίπτωση δεν εφησυχάζουμε και γιαυτό ακριβώς τον λόγο, συμφωνούμε στη δημιουργία μιας Παγκύπριας επιτροπής η οποία θα συντονίζει τα αρμόδια τμήματα και τους φορείς που σχετίζονται με τη θάλασσα, με στόχο την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής, για την καταπολέμηση του φαινομένου της θαλάσσιας ρύπανσης, όπως προκύπτει και μέσα από τις Ευρωπαικές Οδηγίες.


πηγή: https://filoksenos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου