Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Στη Νορβηγία δεν θα κοπεί ξανά ούτε ένα δέντρο

 
 
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ξύλα. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται σε χιλιάδες προϊόντα που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά.

Δυστυχώς, πολλά από αυτά, είτε είναι ξύλινα έπιπλα ή ψημένα αγαθά με φοινικέλαιο, είναι υπεύθυνα για τη μεγάλης κλίμακας αποψίλωση των τροπικών δασών.

Εκείνα τα δάση που επηρεάζονται περισσότερο βρίσκονται στην Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Βραζιλία, την Παραγουάη, την Ινδονησία, την Μαλαισία και την Παπούα Νέα Γουινέα. Αυτά τα εκτεταμένα δάση που κάποτε αποτελούσαν σπίτι για δεκάδες ζωντανά είδη είναι ιστορία σήμερα.

Σε μια κατάσταση όπως αυτή, μερικά πρόσφατα νέα έφτασαν ως ανακούφιση στα αφτιά των ανθρώπων που αγαπούν τη φύση. Η Νορβηγική κυβέρνηση δεν θα αγοράζει πλέον προϊόντα που σχετίζονται με την αποψίλωση τροπικών δασών. Αυτό σημαίνει πως το κοινοβούλιο δεν θα πραγματοποιεί κυβερνητικές συμβάσεις με καμία εταιρία που μειώνει και καταστρέφει τα δάση.

Κατά τα τελευταία χρόνια, ένας αριθμός εταιριών έχει αφιερωθεί στην παύση προμήθειας αγαθών που συμβάλουν στην καταστροφή των τροπικών δασών. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν είχε συνοδευτεί από παρόμοιες δεσμεύσεις κυβερνήσεων.

Τελικά, πραγματοποιήθηκε! Η Νορβηγία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που δεσμεύτηκε για μια πολιτική μηδενικής αποψίλωσης δασών. Ξεκινώντας από σήμερα, όλα τα προϊόντα που παράγονται από την χώρα θα πρέπει να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις.

Οι Νορβηγοί έχουν ζητήσει επίσης και από άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο, ειδικά από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Στο κάτω κάτω, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από τα δάση και η προστασία των «Πνευμόνων της Γης» είναι ευθύνη όλων των εθνών. Ευτυχώς, η Νορβηγία έκανε το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
 
 
πηγή: https://olympia.gr/ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου