Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Αρκαδία. Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας Λεωνιδίου

 
Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας Λεωνιδίου
 
Σήμερα, Σάββατο 27 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου, η «18η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας». Διοργανωτής είναι ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Πρόκειται για μια σπουδαία γιορτή – θεσμό της περιοχής μας. Μια γιορτή με αφετηρία το 1996, που φέτος το 2016 φτάνει σε μια διαδρομή 20 ετών στο πέρασμα του χρόνου. Μια εικοσαετία με όμορφες και αλησμόνητες στιγμές αλλά και δυσκολίες τοπικές και εθνικές. Η γιορτή αυτή που αποτελεί ορόσημο της περήφανης αγροτιάς μας και του εύφορου λεωνιδιώτικου κάμπου, αναδεικνύει και υποστηρίζει την περίφημη τσακώνικη μελιτζάνα, το ιδιαίτερο αυτό προϊόν που καλλιεργείται στο Λεωνίδιο» σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της περιοχής Χαράλαμπος Λυσίκατος.

Η μελιτζάνα Λεωνιδίου, χει χαρακτηριστεί ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) από το Μάρτη του 1996, κατοχυρώνοντας στους παραγωγούς του Λεωνιδίου την αποκλειστικότητα καλλιέργειας της συγκεκριμένης ποικιλίας μελιτζάνας υπό την τήρηση αυστηρών προδιαγραφών παραγωγής.

Το Πρόγραμμα της «18ης Γιορτής Τσακώνικης Μελιτζάνας» θα περιλαμβάνει, διαγωνισμό μαγειρικής με φαγητά και γλυκά με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα, Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα Λεωνιδίου, διάφορα μουσικά δρώμενα από ταλαντούχα παιδιά της περιοχής, συναυλία, κέρασμα μικρών εδεσμάτων με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα, λειτουργία υπαίθριας αγοράς με τοπικά προϊόντα, έκθεση φωτογραφίας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου