Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Μαγνησία - Άνω Κερασιά Πηλίου. Φεγγάρι, περιβάλλον και μουσική εν πλήρη αρμονία


 
Σε ένα χώρο που πλέον έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως "ιστορικός τόπος"
 
Το Σάββατο  το βράδυ 20-8-2016 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη βραδιά πανσελήνου στον ιστορικό τόπο της Άνω Κερασιάς Πηλίου. Η φετινή εκδήλωση συνέπεσε με το γεγονός της ανακήρυξης του χωριού ως ιστορικού τόπου και αυτό ήταν κάτι που αναφέρθηκε  κατά την ομιλία της προέδρου κ. Παπαδημητροπούλου Ελένης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν πέρα από την περιοχή της Κερασιάς.
 
Η καλλιτεχνική ομάδα του Παρθένη - Κουκουσέλη όπως κάθε χρόνο βοήθησε ώστε ο κόσμος να αφεθεί στα μονοπάτια της μουσικής και του φυσικού περιβάλλοντος. 
 
Η εκδήλωση έκλεισε με τα μέλη του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου  να δίνουν  ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
 
 
Εξάλλου σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου αναφέρονται τα εξής:

"Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου, μετά την επιτυχημένη προχθεσινή εκδήλωση, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους παρευρεθέντες πολυάριθμους φίλους της τέχνης και του συλλόγου. Επίσης θέλει να ευχαριστήσει τους μικρούς φίλους για την σημαντική τους βοήθεια και τις κυρίες και κυρίους που βοήθησαν στο αυτοσχέδιο «μπαρ» και ψησταριά που λειτούργησαν στα πλαίσια της φεγγαροβραδιάς.
 
Ιδιαίτερη μνεία κάνουμε στα ονόματα των κκ Βασδέκη Κ. και Κατσίκα Ι. για τη μεταφορά της εξέδρας και το δανεισμό των καθισμάτων αντίστοιχα. Χωρίς τη συμμετοχή τους η ποιότητα της εκδήλωσης θα ήταν υποδεέστερη.
 
Ευχαριστούμε επίσης το δήμο Ρήγα Φεραίου για τη στήριξή του.

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε ότι η προχθεσινή διοργάνωση αποδείχτηκε πιθανότατα, παρότι 16η στη σειρά, η δυσκολότερη όλων μέχρι σήμερα. Ο Σύλλογος αισθάνεται πραγματικά υπερήφανος που κατάφερε να την φέρει εις πέρας.

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τους καλλιτέχνες που απέδωσαν φέτος μια απ' τις δυνατότερες συμμετοχές τους σε ρεπερτόριο και ποιότητα.

ΥΓ. Ο φωτισμός της εκδήλωσης ήταν υπέροχος και ευχαριστούμε εκτός απ' το φεγγάρι, που φέτος άργησε να προβάλει πάνω απ΄την Κώστα - Ράχη, τον υπεύθυνο ηχητικών - φωτισμού κ. Ι. Σαλάχα
."
 
Για περισσότερες φωτογραφίες και άλλα παραλειπόμενα μπορείτε να συνεχίσετε στην https://www.facebook.com/politistikoskerasias
 
* ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Στο χώρο της εκδήλωσης (βραδιά πανσελήνου) βρέθηκαν ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ. Ο απολέσας καλείται να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα: 24280 73178, 24280 73353 & 6973 046 632

 
Ο τόπος της προχθεσινής εκδήλωσης, το γνωστό από όλους
"Τσαϊρι" (προαύλειος χώρος του άλλοτε σχολείου της Άνω
Κερασιάς). Απέναντι, η "Κώστα Ράχη" φωτισμένη ακόμη από
τον δυτικό ήλιο του Βορείου Πηλίου. Σήμερα τόπος εκδήλωσης,
τότε τόπος εθνικής ανάτασης και μεγαλείου. Κάτι που άλλωστε
εκτιμήθηκε από τους υπευθύνους του Υπουργείου Πολιτισμού
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου