Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Ιωάννινα. Ευθανασία ζώων; Ουδέν ψευδέστερο!


kataffigio mprexasΜε τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Μπρέχας, διέψευσε πληροφορίες οι οποίες διακινούνται το τελευταίο διάστημα από συγκεκριμένους κύκλους και αναφέρουν ότι γίνεται ευθανασία αδέσποτων ζώων.

«Ουδέν ψευδέστερο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπρέχας και συμπλήρωσε ότι κάποιοι ψευδώς διακινούν πληροφορίες ότι ο Δήμος προχωράει σε ευθανασίες ζώων, για να εξασφαλίσει χώρο στο Καταφύγιο.

Στην Πενταμελή Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων που αποφασίζει – όπως ορίζει ο νόμος- για τις επανεντάξεις των αδέσποτων των οποίων έχει ολοκληρωθεί η διαχείριση τους στο καταφύγιο, ο κτηνίατρος του Καταφυγίου γνωμάτευσε για συγκεκριμένα ζώα ότι δεν είναι ικανά να επανενταχθούν διότι έχουν επιθετική συμπεριφορά. Τα φιλοζωϊκά σωματεία είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να επανενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον.

«Εγώ και ο κτηνίατρος είπαμε ότι δεν μπορούν να επανενταχθούν όταν έχουν επιθετική συμπεριφορά και βεβαρημένο ιστορικό με δαγκώματα, γιατί οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς», είπε ο κ. Μπρέχας.

Εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατόν να αποδεχθεί επανένταξη των συγκεκριμένων ζώων όταν δεν είχε την θετική εισήγηση του κτηνιάτρου και γι’ αυτό αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα – ως την πιο ειδική για να αποφασίσει- στην Τριμελή Επιτροπή που ορίζει ο νόμος και η οποία απαρτίζεται από τρεις κτηνιάτρους που ορίζονται από την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Κτηνιατρικό Σύλλογο και το Καταφύγιο Αδέσποτων του Δήμου.

Πρόσθεσε δε πως οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν τα συγκεκριμένα ζώα και πως δεν είναι δυνατόν να διακινείται μια παραφιλολογία όταν «ο Δήμος κάνει τόσα πολλά για τα αδέσποτα», όπως είπε ο κ. Μπρέχας, υπενθυμίζοντας πως έχει διπλασιάσει των προϋπολογισμό για τη διαχείριση των αδέσποτων.πηγή: http://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου