Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

Χίος. Πιλοτικό πρόγραμμα αντικατάστασης της πλαστικής σακούλας με πάνινη στην Αμανή


Μοτίβο πάνινης σακούλας
Μοτίβο πάνινης σακούλας με τη Βολισσό

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μείωσης της κατανάλωσης πλαστικής σακούλας μιας χρήσης στην Αμανη αναλαμβάνει ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τη Διαχείριση Απορριμμάτων Νομού Χίου (ΔΙΑΝΟΧ)
 
Το επίτευμα της Αλόνησσου να «απαγορεύσει» τη χρήση πλαστικής σακούλας μιας χρήσης θέλει να μεταφέρει και στο νησί μας ο Δήμος Χίου. Η πρωτοβουλία αντικατάστασης της πλαστικής σακούλας από πάνινη, θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Δ.Ε. Αμανής και σύμφωνα με το Δήμο Χίου, αργότερα αναμένεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές της Χίου.

H δράση για την αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας από πάνινη γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Χίου με τη ΔΙΑΝΟΧ, έχοντας την υποστήριξη του Ιδρύματος Θάλασσα, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και την συνδρομή των Πολιτιστικών Συλλόγων Βολισσού και Παρπαριάς.

Το όφελος για το περιβάλλον, αν πετύχει το πρόγραμμα αντικατάστασης της πλαστικής σακούλας, θα είναι τεράστιο, καθώς οι πλαστικές σακούλες αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα μόλυνσης του περιβάλλοντος. Υπολογίζεται ότι πάνω από 60.000 τόνοι πλαστικού καταλήγουν μέσω της πλαστικής σακούλας στο περιβάλλον ή σε χώρους ταφής των απορριμμάτων στην Ελλάδα.

Στην Αλόννησο, που πρώτη έδειξε το δρόμο, αλλά και στη Σίφνο, στη Σαντορίνη και στη Τήνο που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα περιορισμού χρήσης της πλαστικής σακούλας του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, παράλληλα με τη χορήγηση πάνινων σακούλων στους κατοίκους, «έτρεξε» μια δυναμική καμπάνια ανάδειξης των ωφελειών των σακούλων πολλαπλών χρήσεων.πηγή: http://www.aplotaria.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου