Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Δημόσιος χώρος. Σχεδιάζει 35 πιστοποιημένες παιδικές χαρές ο Δήμος Τρικκαίων


Σχεδιάζει 35 πιστοποιημένες παιδικές χαρές ο Δήμος ΤρικκαίωνΣυνολικά 35 νέες, πιστοποιημένες παιδικές χαρές δημιουργεί το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Τρικκαίων.

Πρόκειται για 25 παιδικές χαρές στην πόλη των Τρικάλων και 10 στα πιο μεγάλα χωριά του Δήμου, σε πρώτη φάση, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη φάση και για τις υπόλοιπες περιοχές.

Αυτές ο παιδικές χαρές λύνουν τα ζητήματα της ασφάλειας, των προδιαγραφών και της πιστοποίησης, που τα τελευταία χρόνια απασχολούν τους γονείς και τα παιδιά.

Με χρήματα του Δήμου Τρικκαίων, ως συνέπεια της συνεπούς και χρηστής οικονομικής διαχείρισης, κατασκευάζονται οι παιδικές χαρές, με έναν και μόνο στόχο: την ασφάλεια των ανέμελων να παίζουν παιδιών. Ο σχετικός διαγωνισμός θα δημοσιευθεί πολύ σύντομα και θα κοστίσει περί τα 190.000 ευρώ.

Η μελέτη είναι ήδη έτοιμη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όπως πριν λίγους μήνες είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Τρικκαίων.
Ο κ. Παπαστεργίου, εξάλλου, σημείωσε ότι το έργο αφορά όλους τους Τρικαλινούς και για τον λόγο αυτόν, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στα ζητήματα πιστοποίησης και ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, οι παιδικές χαρές που θα κατασκευαστούν θα διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας και λειτουργίας των χώρων από πιστοποιημένο φορέα ελέγχου και την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών.

Η μελέτη ασχολείται με ζητήματα για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικών χαρών και την αντικατάσταση των υπαρχόντων οργάνων και των περιφράξεων λόγω παλαιότητας με καινούρια.

Οι σχετικοί έλεγχοι οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι στις συγκεκριμένες 35 παιδικές χαρές τα σημαντικότερα προβλήματα σήμερα, αφορούν τον υφιστάμενο εξοπλισμό, ο οποίος είναι παλαιός, παρουσιάζει λειτουργικά προβλήματα.

Αυτά οφείλονται κυρίως στη λανθασμένη τοποθέτησή του, που δεν ικανοποιεί τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας, στην κακή ή και λανθασμένη χρήση, αλλά και στους βανδαλισμούς που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Επομένως, οι εργασίες που θα γίνουν, θα αφορούν αρχικώς στην αποξήλωση τω υφισταμένων οργάνων. Στη συνέχεια θα τοποθετηθεί ο νέος εξοπλισμός σε νέο δάπεδο ασφαλείας. οι χώροι θα περιφραχθούν με μεταλλικό κάγκελο με πόρτα και θα διαθέτουν βρύση.

Τα δάπεδα ασφαλείας στους χώρους παιχνιδιού θα διαστρώνονται πρώτα με μια στρώση αμμοχάλικο και κατόπιν η επιφάνεια πτώσης των οργάνων θα καλύπτεται με άμμο.

Πάνω σε αυτή την επιφάνεια θα τοποθετούνται νέα σύγχρονα μοντέρνα όργανα στις πλέον ασφαλείς παιδικές χαρές στα Τρίκαλα και στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων.
 
Από το γραφείο Τύπου του
Δήμου Τρικκαίων
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου