Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Έβρος. Καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης από την ΚοινΣΕΠ «Θεογένης» στο Τυχερό Σουφλίου


Καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης από την ΚοινΣΕΠ «Θεογένης» στο Τυχερό ΣουφλίουΤα πρώτα 8 στρέμματα βιομηχανικής κάνναβης έσπειραν στο Τυχερό του δήμου Σουφλίου, αγρότες-μέλη της ΚοινΣΕΠ «Θεογένης».
 
Η καλλιέργεια είναι όψιμη, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις ανάπτυξής της είναι ενθαρρυντικές.
 
Για το πρώτο πειραματικό στάδιο επιλέχθηκε ποικιλία που καλλιεργείται στο Μπάρι της Ιταλίας, με κριτήριο την ομοιότητα των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στις δύο περιοχές.
 
«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η καλλιέργεια πάει καλά, ωστόσο τα τελικά συμπεράσματα θα φανούν το 2017», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Επιχείρησης, Σπύρος Δέδογλου.
 
Υπογράμμισε επίσης πως «υπάρχει ενδιαφέρον από τους αγρότες να ασχοληθούν με τη βιομηχανική κάνναβη».
 
Στο πλαίσιο της δράσης της για την αγροτική ανάπτυξη, η ΚοινΣΕΠ «Θεογένης» έχει αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες, κυρίως για τη διατήρηση τοπικών ποικιλιών αγροτικών προϊόντων, όπως το πεπόνι και το φασολάκι. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, κατέθεσε και πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο Σουφλίου, να της παραχωρηθεί προς χρήση το εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια κτίριο που είχε κατασκευαστεί για το «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας», το οποίο όμως δεν λειτούργησε ποτέ.
 
Η ΚοινΣΕΠ «Θεογένης» σκοπεύει να μετατρέψει το κτίριο σε έναν “πολυχώρο” που θα προβάλλει και θα προωθεί τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, όπως και τον τοπικό πολιτισμό αλλά και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου