Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

9 φυτά που καθαρίζουν τον αέρα καλύτερα από κάθε συσκευή που μπορεί να αγοράσετε


xrysa
 
Ο βρώμικος αέρας που κυκλοφορεί στο σπίτι μας είναι ένας από τις κύριες αιτίες για διάφορες αρρώστιες. Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε σε κτίρια από τούβλα και μπετόν που συνεχώς εκπέμπουν τοξικά χημικά.
 
Διάφορα βακτήρια, μούχλα, σκόνη και διοξείδιο του άνθρακα κάνουν επίσης τη δουλειά τους και δηλητηριάζουν τον αέρα γύρω από την κουζίνα. Ευτυχώς, μπορούμε πάντα να έχουμε την βοήθεια των φυτών. Ελάχιστοι άνθρωποι ξέρουν ότι αυτά μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για το πρόβλημα του κακού αερισμού στο σπίτι.
 
Να λοιπόν, εννιά από τους καλύτερους φυλλώδεις καθαριστές που μπορούν να τοποθετηθούν στο γραφείο ή στο σπίτι -και αναπνεύστε ευκολότερα σαν αποτέλεσμα.
 
 
Χρυσάνθεμα

Αυτό το φυτό βρέθηκε από την NASA ότι είναι ένας πραγματικό θηρίο καθαρισμού του αέρα. Απομακρύνει αμμωνία, βενζίνη, formaldehyde και xylene. Είναι δημοφιλές και φτηνό και μπορεί να φυτευτεί και έξω.
 
 
Χλωρόφυτο ή φυτό αράχνη

Αυτό το φυτό είναι η καλύτερη λύση για αυτούς που δεν έχουν χρόνο και ξεχνούν να ποτίζουν τα λουλούδια τους. Απαιτούν ελάχιστα και είναι εύκολο να το βρείτε από τους γείτονες που σίγουρα θα έχουν. Φυτέψτε λίγα κλωναράκια και θα έχετε το δικό σας φυτό. Το χλωρόφυτο απορροφά όλα τα χημικά που ψεκάζετε για να καθαρίσετε το σπίτι.
 
 
Δράκαινα

Υπάρχουν πάνω από 40 ποικιλίες του φυτού έτσι εύκολα θα διαλέξετε αυτό που σας αρέσει καλύτερα. Η Δράκαινα καθαρίζει τον αέρα από benzene,trichloroethylene και xylene. Ωστόσο, αυτός ο μικρός φίλος σας ίσως είναι λίγο τοξικός για γάτες και σκυλιά, έτσι σκεφτείτε το καλά αν έχετε ένα σπίτι γεμάτο κατοικίδια.
 
 
Φύκος

Ο φύκος είναι το πιο δημοφιλές μίνι δέντρο στον κόσμο. Εάν το βάλετε σε γλάστρα και το αφήσετε να μεγαλώσει μπορεί να φτάσει σε πραγματικά εντυπωσιακό μέγεθος. Κατά μέσο όρο βέβαια φτάνει από 60 μέχρι 120 εκ. Την άνοιξη και το καλοκαίρι μπορείτε να το έχετε έξω.
 
 
Σπαθόφυλλο

Παρά το ότι το λουλούδι του είναι υπερβολικά όμορφο, αυτό το φυτό δύσκολα πεθαίνει. Γενικά ανθίζει το καλοκαίρι και προτιμά σκιά και υγρασία,(όχι πολύ υγρό χώμα). Απορροφά ammonia, benzene, formaldehyde και trixhloroethylene.
 
 
Φτέρη

Ευδοκιμεί σε κρύο υγρό μέρος και αρκετά φωτεινό. Το μπάνιο είναι το τέλειο μέρος για τον μικρό πράσινο βοηθό σας. Η φτέρη καθαρίζει τον αέρα από το xylene.
 
 
Σανσεβιέρια (ή Φίδι)

Αυτό το φυτό το βλέπουμε παντού κυρίως σε γραφεία και εστιατόρια. Γιατί; Δεν χρειάζεται καμιά φροντίδα. Χρειάζεται μόνο να το ποτίζετε μια φορά τον μήνα. Του αρέσει ο ξηρός αέρας και λίγο φως από τον ήλιο. Βοηθάει να απομακρυνθούν benzene, formaldehyde, trichloroethylene και xylene από τον εσωτερικό αέρα.
 
 
Χαμαιδωρέα (φοίνικας-μπαμπού)

Καθαρίζει τον αέρα από την formaldehyde. Καλύτερα να το βάλετε στο πρεβάζι του παραθύρου αρχικά για να έχει αρκετό ήλιο. Μπορεί να φτάσει τα τρία μέτρα και σας δίνει πολύ καθαρό αέρα. Έχει και απίθανη εμφάνιση. Απομακρύνει benzene, formaldehyde και trichloroethylene.
 
 
Αλόη

Ένα φυτό για όλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν καείτε ή όταν κρυώσετε αλλά και για να καθαρίσει τον αέρα. Μια μόνο Αλόη μπορεί να καθαρίσει κάθε μικρό σπίτι. Απομακρύνει την formaldehyde από το εσωτερικό του σπιτιού.



πηγή: https://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου