Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Αρχαίο ελαιοτριβείο στο αρχαιολογικό μουσείο Μυτιλήνης


Αρχαίο ελαιοτριβείο στο αρχαιολογικό μουσείο Μυτιλήνης Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του αρχαιολογικού μουσείου Μυτιλήνης παρουσιάστηκε στις 27 Ιουλίου στο κοινό της Λέσβου το νέο αρχαιολογικό εύρημα που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών διάνοιξης του δρόμου Θερμής- Πηγής- Λάμπου Μύλων. 
 
Ένα αρχαίο ελαιουργείο που εντοπίστηκε σε ένα από τα βιοτεχνικά συγκροτήματα της ρωμαϊκής έπαυλης του 2ου με 5ου αιώνα μ.Χ, που ήρθαν στο φως μετά τις ανασκαφές. «Είναι η πρώτη φορά που αποσπάται μια ολόκληρη ανασκαφή και εκτίθεται από χθες στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Μυτιλήνης» τόνισε στην ΕΡΤ ο προϊστάμενος της εφορίας κλασσικών αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλος Τριανταφυλλίδης.
 
«Μέσα από το ΕΣΠΑ έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτούμε ως υποέργα τις ανασκαφικές εργασίες που απαιτούνται για να έρθουν στο φως ευρήματα που εντοπίζονται κατά την εκτέλεση δημόσιων έργων» είπε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.
 
«Ο πολιτισμός πρέπει να στηριχθεί ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και τέτοιες προσπάθειες πρέπει να ενισχύονται και αυτό κάνει και το Υπουργείο Πολιτισμού» είπε η ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη. «Ακόμα και σε ένα έργο του οδικού δικτύου βρίσκονται δρόμοι που οδηγούν σε δρόμους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και στην περίπτωση του νησιού σας στους αρχαίους δρόμους του λαδιού».
 
Η πρωτοβουλία της εφορίας αρχαιοτήτων Λέσβου να φέρει τα αρχαιολογικά ευρήματα κοντά στο κοινό συνεχίζεται. Όπως τόνισε στο σταθμό μας ο κύριος Τριανταφυλλίδης «το Σεπτέμβρη μετά σε ειδική θεματική εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα ξακουστά έργα της χαλκοτεχνίας των κλασσικών χρόνων του 5ου π.Χ αιώνα από τη Μυτιλήνη».


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου