Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

 
 
Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνεται στην Τήνο, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής, από την Κυριακή 17 Ιουλίου έως την Τετάρτη 3 Αυγούστου. Το Συμπόσιο συνδιοργανώνεται από το ΠΙΟΠ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη στήριξη του Δήμου Τήνου, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 
Στο Συμπόσιο θα λάβουν μέρος οι καλλιτέχνες Θεόδωρος Παπαγιάννης, Γιάννης Καγιώργης, Πραξιτέλης Τζανουλίνος και Δημήτρης Σκαλκώτος, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της διοργάνωσης. Κοντά σε κάθε καλλιτέχνη θα μαθητεύσει ένας βοηθός, φετινός απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου. Ως «υλικό ιερό» περιγράφει το μάρμαρο ο Θ. Παπαγιάννης, ομότιμος καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), που έχει πρωταγωνιστήσει στην οργάνωση συμποσίων γλυπτικής σε πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Οι άλλοι τρεις γλύπτες, με κοινές αφετηρίες την καταγωγή τους από την Τήνο, τη φοίτησή τους στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), εκπροσωπούν διαφορετικές γενιές και διαφορετικές εικαστικές προσεγγίσεις.
 
Η έναρξη του Συμποσίου Γλυπτικής θα γίνει την Κυριακή 17 Ιουλίου (ώρα 19:30), ενώ η βραδιά θα κλείσει με το χορευτικό συγκρότημα του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συμποσίου (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00), και όσο οι καλλιτέχνες θα φιλοτεχνούν τα έργα τους σε τηνιακό μάρμαρο, το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τον ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο του Μουσείου, προκειμένου να συνομιλήσει μαζί τους και να γνωρίσει από κοντά την τέχνη της γλυπτικής.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον σύνδεσμο: http://www.enallaktikos.gr/ar26796el-to-1o-symposio-glyptikis-sto-moyseio-marmarotexnias-tinoy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου