Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην μαζέψεις τις ακαθαρσίες του σκύλου σου!

 
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην μαζέψεις τις ακαθαρσίες του σκύλου σου! (Βίντεο)
 
Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (Ζ.Ε.Η.) δημιούργησε ένα ακόμα ενημερωτικό βίντεο και για άλλη μια φορά με την φράση «Σκύβω και μαζεύω» επισημαίνει το αυτονόητο ότι οι κηδεμόνες σκύλων πρέπει να μαζεύουν τις ακαθαρσίες του ζώου τους, σεβόμενοι το περιβάλλον και τους συνανθρώπους τους και γιατί αυτό ορίζει και η νομοθεσία. Στο σποτ πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου (ένα από τα κορίτσια του Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Skyfall») και ο πανέμορφος Πανκ.
 
Η Ζ.Ε.Η. επισημαίνει: «Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την δημιουργία του σποτ. Οποιαδήποτε μετάδοση του από τα ΜΜΕ γίνεται αφιλοκερδώς! Ευχαριστούμε την υπέροχη Τόνια Σωτηροπούλου και τον αγαπημένο μας Punk που πρωταγωνίστησαν. Τον καταπληκτικό Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο και την εταιρεία PICME (www.picme.gr) που ανέλαβαν δωρεάν τα γυρίσματα και το μοντάζ του σποτ. Τον καταπληκτικό Στάθη Νικολακόπουλο και το MediaLab του Δήμου Ηλιούπολης για την ηχογράφηση. Σενάριο, κείμενα, επιμέλεια project Αγγελική Παναγιωτοπούλου».
 
 
Υποχρεώσεις των κηδεμόνων ζώων κατά την διάρκεια της βόλτας
 
Ο νόμος 4039/2012 (άρθρο 9 παράγραφος 10) ορίζει ξεκάθαρα μόνο το σε ποια σημεία απαγορεύεται να επανατοποθετούνται αδέσποτα που π.χ. έχουν στειρωθεί, έχουν εμβολιαστεί κ.ο.κ. από τους δήμους αλλά από εκεί δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να περνάμε μαζί με το ζώο μας. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεν επιτρέπεται επαναφορά σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, λιμάνια, αεροδρόμια και αρχαιολογικούς χώρους».

Συνεπώς όλες οι πινακίδες σε δημόσιους χώρους που απαγορεύουν την διέλευση αδέσποτων ζώων (που φυσικά δεν ξέρουν να διαβάζουν) ή δεσποζόμενων είναι παράνομες. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν τα κόπρανα των τετράποδων τους όπως ο νόμος ορίζει - αφού η παράβαση αυτή τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ - αλλά και να τα κρατάνε από το λουρί.
 
 
Τα διοικητικά πρόστιμα ανά παράβαση για τους ιδιοκτήτες ζώων

Η Αστυνομία αν διαπιστώσει παραβάσεις σχετικά με την ευζωία ενός ζώου που δεν είναι αδέσποτο, πρέπει να κόψει τα σχετικά διοικητικά πρόστιμα, τα οποία ορίζονται αναλυτικά για την κάθε περίπτωση στο άρθρο 46 του νόμου 4235/2014.



πηγή: https://www.zoosos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου