Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Θερινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά

 
 
Από την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 ξεκινούν τα θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου και διαρκέσουν δύο εβδομάδες. Τα προγράμματα απευθύνονται σε ηλικίες από 4 έως 10 ετών. Τα παιδιά συμμετέχοντας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα στοιχεία της φυσικής μας ιστορίας, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δημιουργικές τους ικανότητες μέσα από κατασκευές.
 
 
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

Θαλάσσιος Κόσμος
 
Σα αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γνωρίζουν τα ζώα του θαλάσσιου κόσμου μέσα από κατασκευές με πηλό, εικόνες, βίντεο και βιωματικά παιχνίδια. Κοχύλια, ψάρια, δελφίνια, καρχαρίες, φάλαινες και φώκιες είναι μερικοί από τους θαλάσσιους οργανισμούς που θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να δουν και να μάθουν τη ζωή τους στο θαλάσσιο περιβάλλον. Επίσης, μέσα από ανασκαφές σε θαλάσσια ιζήματα βρίσκουν θαλάσσιους οργανισμούς του παρελθόντος. Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο εβδομάδες και απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 9 ετών.
 
 
Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους
 
Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διαρκεί ένα μήνα, τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον κόσμο των Δεινοσαύρων. Σε ένα κύκλο μαθημάτων που διαρκεί δύο εβδομάδες, τα παιδιά θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα νύχια, κόκκαλα και δόντια δεινοσαύρων και αναγνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν. Απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 10 ετών.
 
Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο χώρο του Μουσείου απόγευμα και πρωί. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους από σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 στη γραμματεία του Μουσείου και κάθε μέρα 10:00-13:00, εκτός Δευτέρας. Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555, 6973034810 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr .
 
 
Μικρασιατών 1, 38333, Βόλος

www.volosmuseum.gr
Τηλ. 2421036555,
Κιν. 6945 313309, 6973 034810πηγή: naturahellas.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου