Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Καρδίτσα. Γιορτή ρόκας από τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων

 
ROKA-1
 
Ένα από τα βασικότερα διατροφικά αγαθά της καθημερινότητας των Καραγκούνηδων αποτελούσε το καλαμπόκι. Για δεκαετίες συντήρησε τον φτωχό πληθυσμό του κάμπου με την ανεκτίμητη διατροφική αξία του και την ποικιλία των συνταγών με τις οποίες εμφανιζόταν στο οικιακό διαιτολόγιο.

Μια από τις πιο ευχάριστες εκδοχές του είναι αυτή της ρόκας που ψημένη στα κάρβουνα αποτελεί και στις μέρες μας ακόμη ένα γευστικό μικρό γεύμα, ένα σνακ συνδεδεμένο με τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες, τις βόλτες, το διάλειμμα στον κινηματογράφο, την παρέα στην αυλή η ακόμη και με την ποδηλατάδα, τον περίπατο στο ποτάμι, καθώς και με κάθε είδους τρόπο ψυχαγωγίας.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων οργανώνει για τέταρτη χρονιά τη Γιορτή Ρόκας στην προσπάθειά του να αναδείξει το συγκεκριμένο είδος διατροφής και παράλληλα να δώσει μια ευκαιρία στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, αλλά και σε όλον τον κόσμο να διασκεδάσει στον υπέροχο και δροσερό χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μοσχολουρίου όπου στεγάζει τις δράσεις του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 στις 9.30μ.μ.

Συμμετέχει το μουσικό σχήμα «Απόηχος» αποτελούμενο από τους: Αγγελο Παλαπέλα-πλήκτρα, Ναπολέων Μουλιάκο- μπουζούκι, Ρίτσα Πέτσα και Άρη Φαλιάγκα – τραγούδι, Ηλία Παλαπέλα – κιθάρα και Γιώργο Τσιλιάκο- κρουστά.
 
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και υποστηρίζεται από το Δήμο Σοφάδων - Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Σοφάδων ΟΦΑΔΩΝ (Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ).


πηγή: http://www.karditsanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου