Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Αλεξανδρούπολη. Σύντομα «ΑΤΜ κατσικίσιου γάλακτος» από τον Συνεταιρισμό «Θρακών Αμνός»


Σύντομα «ΑΤΜ κατσικίσιου γάλακτος» από τον Συνεταιρισμό «Θρακών Αμνός»Από τα μέσα του επόμενου μήνα θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία ο αυτόματος πωλητής κατσικίσιου γάλακτος, που εγκατέστησε στην Αλεξανδρούπολη ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός».

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο αυτόματο πωλητή κατσικίσιου γάλακτος στην Κομοτηνή, ο πρόεδρος του «Θρακών Αμνός», Δημήτρης Παρασχούδης, ενημέρωσε ότι «προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες εντός του χώρου που έχει ήδη ενοικιαστεί και η λειτουργία του θα ακολουθήσει αυτού στην Αλεξανδρούπολη, με μια καθυστέρηση το πολύ 20 ημερών».
 
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αυτόματοι πωλητές κατσικίσιου γάλακτος ήρθαν από το Ισραήλ και ενώ ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε λειτουργία τους στις αρχές Σεπτεμβρίου, τα «capital control» φρέναραν τη διαδικασία.
 
Μέσω των «ΑΤΜ κατσικίσιου γάλακτος», θα πωλούνται αυτόνομα 400 λίτρα ημερησίως, ενώ τα μηχανήματα διαθέτουν και ηλεκτρονικό πίνακα, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να δει την ημερομηνία παστερίωσης και λήξης. Την ημερήσια τροφοδοσία των μηχανημάτων θα κάνει ο συνεταιρισμός.
 
Στόχος της όλης προσπάθειας είναι, τα μηχανήματα αυτά να αποτελέσουν τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ του παραγωγού και του καταναλωτή στην ευρύτερη περιοχή, ενώ, μακροπρόθεσμα, οι άνθρωποι του συνεταιρισμού στοχεύουν σε συνεργασία με αγρότες και κτηνοτρόφους της Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να προχωρήσουν στη δημιουργία μίνι-μάρκετ, μέσω των οποίων θα διανέμονται φθηνά, ποιοτικά προϊόντα, με την προστιθέμενη αξία να την καρπώνονται οι ίδιοι.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου